Dia Mundial de l'Aigua

Calafell tornarà fer moure's la solidaritat a la segona edició de la Cursa de l'Aigua i Cross escolar

La prova està organitzada per l'Ajuntament de Calafell i patrocinada per Sorea i se celebra amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua

Redacció Calafell 06-03-2018 09:50 Lectures 2499
Calafell tornarà fer moure's la solidaritat a la segona edició de la Cursa de l'Aigua i Cross escolar. EIX

Calafell tornarà fer moure's la solidaritat a la segona edició de la Cursa de l'Aigua i Cross escolar. EIX

Calafell tornarà a mobilitzar-se el proper diumenge 18 de març amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua i ho farà amb una cursa de caire familiar que en la seva primera edició ja va reunir més d'un miler de participants en diferent categories. La segona edició de la Cursa de l'Aigua (5 km) i Cross escolar de Calafell mantindrà la vessant solidària que ja va mostrar l'any passat, però en aquesta ocasió la recaptació econòmica de la prova es destinarà a l’Associació Splaf, una entitat de Calafell que lluita contra la fibromiàlgia i acompanya malalts i les seves famílies en el dia a dia amb aquesta malaltia.  L’edició de l'any passat va dedicar-se a la fundació del síndrome de Dravet,  una malatia de les considerades “minoritàries” que pateix en Martí, un nen de Calafell.

La cursa, que és l'excusa perfecta per tal que entri en joc el binomi “aigua i esport”, està patrocinada per Sorea juntament amb l’Ajuntament de Calafell. Així, el proper diumenge 18 de març, a partir de 10.30 hores, l’atletisme popular i escolar té una cita ineludible al port de Calafell, que avança uns dies la celebració del Dia Mundial de l'Aigua per celebra la segona edició de la Cursa de l’Aigua. Es tracta d'una jornada familiar, també solidària, en la que els més petits poden participar en les diferents curses per categories i els més grans podran posar el punt final a la jornada amb un recorregut de 5 quilòmetres. A més de la cursa esportiva, la festa es complementarà amb un servei de ludoteca, amb castells inflables per a la canalla i la proposta de tallers infantils per passar el matí i treballar en els valors del Dia Mundial de l'Aigua.

La companya Sorea  ja va participar l'any passat en l'organització de diferents curses arreu del territori amb l’objectiu de fomentar els hàbits saludables, promocionar l’esport i distribuir aigua de la xarxa d’abastament, tant a corredors i corredores durant els avituallaments com als assistents i voluntaris que van fer possible una jornada plena de solidaritat i bon ambient vinculat a l'esport.

Les inscripcions per a la segona edició de la Cursa de l'Aigua de Calafell es poden fer a través del portar ATHLETICEVENTS.NET o presencialment a la Regidoria d’Esports de Calafell. El preu solidari de les inscripcions és de 0,10 euros per als escolars i de 3 euros per als adults, que es destinaran a l'Associació Fibromiàlgia de Calafell.

El Dia Mundial de l'Aigua se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos d'aigua dolça. L'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 22 de de març de 1993 com el primer Dia Mundial de l'Aigua. En l'edició del 2018, el lema del Dia de l'Aigua se centra en l'aigua i la sequera i l'estalvi i l'eficiència, una crida a la que diverses administracions responen amb la promoció d'una campanya d'activitats de sensibilització, comunicació i educació ambiental.