Veus d'empresa

Veus d'empresa

WIDEX EVOKE: l’audiòfon que aprèn de les experiències i l’entorn de la persona

Vilanova i la Geltrú | 23-11-2018 08:26

El Centre Auditiu Aural inaugura la seva botiga a Vilanova i la Geltrú. Aural

El Centre Auditiu Aural inaugura la seva botiga a Vilanova i la Geltrú. Aural

L’oïda és un dels cinc sentits dels humans i és el que permet a tothom percebre els sons. Aquesta percepció és el que denominem com audició i  en alguns casos es pot patir una pèrdua auditiva que dificulta l’enteniment de sons i sorolls de l’entorn d’una persona. Per tal de poder combatre aquests problemes i millorar la qualitat de vida de qui ho pateix el Centre Auditiu Aural,  ha inaugurat la seva botiga a Vilanova i la Geltrú, coordinat pel tècnic superior en Audiologia Protética, Sergio Varela.

Els centres auditius Aural segueixen  el “Camí Aural”. En què es basa aquesta filosofia?
El Camí Aural és el nostre protocol d’atenció d’un client, 100% individual i centrat en el seu dia a dia. Bàsicament és tot el camí que fa una persona des que entra per la porta del nostre centre. El que volem és cuidar-lo en tot el camí i per això el cuidem mitjançant els nostres serveis.

Quines són les fases del Camí Aural?
El primer de tot és conèixer a la persona i fer una escolta activa de tot el que l’envolta per després poder fer un estudi auditiu, gratuït, indolor i zero invasiu. A continuació fem una prova gratuïta personalitzada i assessorem al pacient i l’expliquem quines són les facilitats del nostre centre. Un cop tenen l’audiòfon fem una adaptació rigorosa amb els ajustos necessaris i, finalment, hi ha un pla assistencial on planifiquem un seguit de visites per fer controls i revisions amb l’objectiu de comprovar que l’audiòfon està funcionant al màxim de les seves capacitats.

Totes les proves i serveis que oferiu es fan dins d’aquest centre?
Sí, es fa tot aquí a cabina. L’audiometria tonal, audiometria verbal, mirem com està el nervi auditiu, l’orella interna, fem proves de rendiment de quantitat amb tons i de qualitat amb paraules per tal de trobar llindars. Per exemple, abans la persona sentia a 60 decibels (dB) i amb els aparells sent a 35dB. Estarem més a prop de la normalitat que és escoltar a uns 20-25dB.


Els Centres Aural són centres oficials de Widex. L’última llençament d’aquest fabricant és WIDEX EVOKE. Què és EVOKE?
EVOKE és el primer audiòfon del món que incorpora la tecnologia “Machine learning”. Això el que significa és que l’audiòfon aprèn de les experiències i de l’entorn de la persona que el porta per tal de millorar-li al màxim l’audició. Per exemple, si t’agrada molt la música jazz i vas a un lloc a escoltar-ne, l’aplicació et demanarà en quina banda dels decibels et trobes més còmode. En cas que no ho facis, perquè no tens l’aplicació o perquè no domines els smartphones, t’ho fa de forma automàtica. El que fa després amb aquesta selecció de criteris és enviar-ho al núvol virtual i en funció de totes les persones de tot el món que porten EVOKE i han anat a algun lloc a escoltar jazz, t’agafarà la sonoritat amb més percentatge i te la baixarà perquè l’escoltis tu. Si estàs còmode te la deixarà i si no, pots rebutjar-la i et buscarà una altra fins que tu et sentis completament còmode amb el que estàs escoltant.

Per tant, WIDEX EVOKE és la plataforma. Però, la tecnologia que utilitza és igual per tots els audiòfons?
No, en aquest cas tenim diverses games, de la més alta a la més bàsica. La diferència està en què la gama més alta ajuda a més entorns de la parla, l’emfatitza i baixa el soroll reduint-los. En els que tenen tecnologia més bàsica, en alguns entorns aquest èmfasi o disminució no ho fa amb tanta soltesa com els altres. Però a nivell de sonoritat és igual a tots, agafis quin agafis.

Quines novetats presenta WIDEX EVOKE respecte altres models que ja incorporaven tecnologies punteres?
EVOKE s’ha centrat molt en l’oclusió dels conductes. Quan poses un auricular o un audiòfon en el conducte, a l’estar tancat et sents estrany. Això és el que coneixem com oclusió. EVOKE ha buscat millorar-la perquè el pacient, en una primera adaptació no se senti la veu tan rara. Ara, les millores tecnològiques l’objectiu que tenen és perfilar al detall, no hi ha grans salts tecnològics.

Quin ha estat el procés evolutiu dels audiòfons des de la primera sortida al mercat fins ara que incorporen les últimes tecnologies?
El camí evolutiu ha passat per un canvi de tecnologia dels audiòfons lineals als audiòfons digitals. Si ho comparem amb altres tecnologies és com el pas del disc de vinil als reproductors mp3 o mp4. L’audiòfon lineal el que feia era amplificar tots els sons per igual, per tant, augmentava el so de veu i de sorolls, per això costava molt més adaptar-se. Ara, els audiòfons digitals el que fan és seleccionar filtres dins de cada banda freqüencial per tal d’emfatitzar la parla i reduir els sons que no són agradables, cosa que no significa que no els escoltis, sinó que els escoltaràs amb un to més baix.

La societat en general tenim entès que la mitja d’edat per portar un audiòfon és una  alta. Pot ser que hi hagi gent jove que ho necessiti i no se n’adoni?
La mitjana d’edat és cert que és alta, sobre uns 60 anys i cap amunt. D’aquí 10 i 20 anys aquesta mitjana baixarà perquè els joves utilitzen molt auriculars i amb un volum molt alt que és perjudicial per l’orella i l’oïda. Pel que fa a si els joves se’n adonen o no, crec que és fàcil que notin els símptomes, que seria que no entenen bé, però no que reconeguin que pot ser un problema d’oïda. Per saber si tenim algun problema ho podríem comparar amb la vista que veus bé però desenfocat, doncs amb l’oïda escoltes i entens però desenfocat, no s’acaba d’entendre tot. Si passa això, probablement tinguis un problema auditiu que s’hagi de valorar.


Aural Centres Auditius Professionals
C/Sant Sebastià, 19
Vilanova i la Geltrú
08800 (Barcelona)
Telf: 93 639 81 42

Màrqueting de continguts

L'empresa del segle XXI es basa en les persones i les seves històries, inspiradores, compartibles i convicents.

Demana'ns el dossier "Veus d'empresa: màrqueting de continguts", t'explicarem totes les avantatges de donar a conèixer la teva empresa en aquest espai.

Contacta amb nosaltres

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!