Veus d'empresa

Torrelles de Foix estrena una APP que millora la comunicació entre l'Ajuntament i els veïns

L'APP, desenvolupada per Sorea, té tres apartats operatius, un de notificació d'incidències, un de participació i un altre d'informació

Ramon Filella Torrelles de Foix 14-02-2019 04:57 Lectures 4009
Torrelles de Foix estrena una APP que millora la comunicació entre l'Ajuntament i els veïns. Ramon Filella

Torrelles de Foix estrena una APP que millora la comunicació entre l'Ajuntament i els veïns. Ramon Filella

Torrelles de Foix ha posat en marxa la nova aplicació de mòbil (APP) Comunicat-I que, a partir d'ara, millorarà la interrelació entre l'Ajuntament i els veïns del poble. Torrelles és el segon municipi de Catalunya, després de Sallent, que implementa aquesta novetat tecnològica. L'APP, desenvolupada per Sorea, té tres apartats operatius, un de notificació d'incidències, un de participació i un altre d'informació. A través de tots ells, la fluidesa de comunicació entre l'Ajuntament i els veïns serà màxima.

L'apartat de notificacions d'incidències permet que qualsevol veí que detecti un problema a la via pública o vulgui advertir d'alguna qüestió pugui tramitar la demanda de manera automàtica a l'Ajuntament a través del seu mòbil o la seva tauleta. L'APP ja fixa l'emplaçament exacte del veí i la persona només cal que indiqui quin és el problema que ha detectat amb la possibilitat, fins i tot, d'adjuntar-hi una imatge.

L'apartat de participació serà una eina de consulta que podrà utilitzar l'Ajuntament per a preguntar als veïns sobre qualsevol tema de poble que pugui ser objecte de debat i discussió. En realitat, és un instrument de democràcia directa i participativa que servirà per a copçar en tot moment l'opinió ciutadana. Pel que fa l'apartat d'informació és un canal de comunicació de l'Ajuntament per a fer arribar als torrellencs tota mena de convocatòries, actes i informacions vinculades amb el dia a dia municipal.

De fàcil utilització

L'alcalde de Torrelles, Sergi Vallès, va explicar en l'acte de presentació de la novetat tecnològica als veïns que “l'APP és molt fàcil d'utilitzar i això també és un factor que li atorga un valor afegit”. Vallès també va assenyalar que “estem davant d'una eina que permet estalvi de temps i de diners tant a l'Ajuntament com als veïns”.

Un nombrós grup de torrellencs va assistir a la presentació de l'APP duta a terme al saló de plens de l'Ajuntament. En la sessió informativa es va ensenyar als assistents la manera de descarregar l'aplicació als respectius telèfons mòbils o tauletes i els passos a seguir per a utilitzar-la un cop ja descarregada.

L'alcalde Sergi Vallès es va mostrar molt satisfet pel fet que “Torrelles de Foix avança de manera decidida cap a la digitalització. Aquesta APP suposa un pas endavant molt important per al municipi i pel benestar dels veïns”. En les properes setmanes es començaran ja a veure els primers resultats d'ús de l'aplicació tenint en compte que molts veïns ja la tenen en els seus aparells.