Veus d'empresa

Veus d'empresa

Dance it, tradició i innovació en una proposta única a Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú | 14-10-2019 05:30

Vine a celebrar amb nosaltres el nostre 5è aniversari!

París i Nova York com a referències principals per crear aquest estil desenfadat propi del Dance it; un centre que marca una nova tendència pel que fa a l'ensenyament de la dansa i que ja ha vist passar per les seves sales -en la seva curta vida- centenars d'alumnes.

Als passadissos es creuen feliços, cada dia, desenes d'alumnes; els que hi són des de la seva fundació l'any 2014, els que van i venen, els que acaben d'arribar… i és que no només s'aborda la dansa de manera fluïda i alliberada, sinó que la proposta pedagògica de Dance it permet provar, canviar i combinar disciplines i adaptar-se els horaris i poder d'aquesta manera trobar la millor fórmula per gaudir de qualsevol dels estils que s'ofereixen.

La trajectòria de la seva directora, Cecilia Segòvia Palau, ha tingut com a eix el seu pas professional per l'Òpera de París i el Broadway Dance Center (Nova York) en ballet, jazz i contemporani. D'aquestes experiències absorbeix el que creu que s'adapta millor a la ciutat i al nostre temps. Aportant el seu toc personal, crea un concepte propi que fa del Dance it un espai original d'aprenentatge i gaudi a la mida de cadascun.

Cecilia Segovia Palau va treballar amb Gilbert Mayer,  maestre de Nureyev i Baryshnikov


Parlem una mica amb ella.

Un toc personal?

Una anècdota que m'agrada recordar és que quan vam agafar el local, hi havia alguns elements estructurals vermells que volíem aprofitar…i quedava genial per a les disciplines més modernes que proposaríem, però no així per al ballet que havia de tenir el seu lloc destacat a l'escola. Quin és el en que tothom pensa quan es diu ballet? el rosa, el lila. Imaginava a les nenes amb els seus mallots de color rosa en aquest marc vermell i no m'acaba de convèncer. Vaig tenir la temptació de canviar aquests elements vermells, però vaig voler fer un últim intent treballant la marca des d'aquest color… i així va ser com va sorgir una primera foto amb una puntes que vaig tenyir de vermell... I a partir d'aquí, es va desenvolupar tota la imatge de l'empresa... del ballet “pintat de vermell modern” que representa la fusió del clàssic amb el més contemporani que fem a Dance it.


I d'aquí també el nom “Dance it”?

Sí. Modern, comercial i directe: balla-ho! (Anima't!) L'anglès és l'idioma universal més de moda; un punt de trobada en la diversitat i això és el que volem transmetre: som oberts, som "cool" i respectem les possibilitats i la il·lusió de cadascun. Tothom pot aprendre a ballar i aprofitar els beneficis emocionals, físics i socials que aporta la dansa en qualsevol de les seves vessants.

Però és important destacar que comercial no vol dir que abordem la dansa des de la moda quedant-nos en el més superficial de la disciplina, sinó que aprofitem el vehicle de l'anglès (tothom estudia anglès!), de les cançons més escoltades i de l'estètica dels cantants o els "influencers”, per acostar a les noves generacions, de manera fresca i actual, a més de la dansa moderna, altres disciplines més tradicionals o difícils.

Com ara l'acrodanza!

Ja m'explicaràs si no, com fan els alumnes de Dance it per “volar” literalment com ho fan?

Som pioners a Vilanova en aquesta disciplina des de la seva fundació fa 5 anys i estem demostrant que és possible fer coses espectaculars sense la rigidesa de les velles escoles de dansa o la severitat de la gimnàstica olímpica, per posar un exemple... Els alumnes gaudeixen de cada classe amb una entrega única que neix de l'alegria i la motivació que troben en aquesta obertura de la qual abans parlem i que els permet triar sense cap obligació entre tantes opcions, això que realment els agrada!

Ens expliquen moltes famílies que l'alumnat anhela que arribi el dia o l'hora “d'anar a ball” i nosaltres és això el que percebem quan entren per la porta, amb el seu expressiu somriure, ens sentim plenes… igual que quan els veiem brillar a l'escenari.

A Dance It apostem perquè els alumnes visquin el millor de la dansa.  Aprendre sí,  però gaudint.

No tot es vermell a Dance It. A la Sala Paris es fan les classes de ballet i s’omple de petites princeses vestides de rosa (la pel·lícula Ballerina també a contribuït a la promoció de la dansa clàssica)

Dit així, sembla tot massa fàcil i feliç… però la dansa sempre s'ha considerat una disciplina molt dura; es pot aconseguir alts estàndards amb aquesta manera d'abordar la pedagogia?

Per descomptat que no! (rialles) Però no tothom pensa ballar al Royal Ballet o a Broadway… Per a aconseguir un nivell més competitiu, és necessari sol·licitar el nostre assessorament professional i dissenyar un recorregut acadèmic específic, segons el perfil i els objectius de l'alumne, amb més hores i les disciplines adequades que pot incloure classes o assajos particulars i la possibilitat de preparar-se per a campionats, concursos i exàmens d'accés (a l'Institut del Teatre) o audicionar per a la companyia juvenil que funciona a Dance it, que els permet accedir a una experiència semi-professional.

La Jove Companyia Little Broadway, ha actuat a Premis Claqueta, Graduacions de la UPC (2018-2019), IV edició del Premi Talent Femení,  a la programació Escena al Teatre Principal i a la Gala d’hivern que fan cada febrer.

En aquesta plataforma, han estat alumnes que s'estan dedicant professionalment a la dansa i a les arts escèniques, com Iris de Sola, Marta Borràs, Sìlvia Mancha i Aroa Sanz. Unes altres han estat seleccionades a prestigiosos grups de competició o s'estan formant professionalment en destacats centres de Barcelona (Laia Ortiz, Aina Pedraza i Mar Guerrero).

Gala Solidària “RISE” al Teatre Principal, dedicada a l’Ingrid (una alumna diagnosticada de leucèmia). Dance It i la Jove Companyia, involucrades amb esdeveniments solidaris.


En definitiva, a Dance it, apostem per la qualitat de l’ensenyament com dels valors humans.

Equip coordinador de Dance It:  Sònia Sanz (Directora administrativa),   Raquel Rodríguez (professora i coreògrafa graduada a la Coco Comín) Cecilia Segovia (Directora Artística) i Mercè Camuñas (Administració)  Màrqueting de continguts

L'empresa del segle XXI es basa en les persones i les seves històries, inspiradores, compartibles i convicents.

Demana'ns el dossier "Veus d'empresa: màrqueting de continguts", t'explicarem totes les avantatges de donar a conèixer la teva empresa en aquest espai.

Contacta amb nosaltres