Veus d'empresa

Veus d'empresa

El nou Bioservei de Clavegueram de SOREA avança cap a l'autosuficiència energètica i les emissions zero

Barcelona | 20-01-2020 17:49

El nou Bioservei de Clavegueram de SOREA avança cap a l'autosuficiència energètica i les emissions zero. Sorea

El nou Bioservei de Clavegueram de SOREA avança cap a l'autosuficiència energètica i les emissions zero. Sorea

SOREA, companyia gestora del servei integral de l’aigua, ha presentat avui a Rubí (Vallès Occidental) una innovadora tecnologia per dur a terme una gestió més sostenible de la xarxa de clavegueram. El nou Bioservei de Clavegueram incorpora els principis de l’economia circular i implementa tecnologies adreçades a avançar cap a l’autosuficiència energètica i les emissions zero.

La nova metodologia té l’objectiu de contribuir a l’assoliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) des del món local, ajudant els municipis a aconseguir que els serveis del cicle integral de l’aigua s’alineïn amb aquests objectius. Actualment, en un context de canvi climàtic, és més necessari que mai que cadascun dels serveis d’aquest cicle impactin positivament en l’entorn en un procés de millora contínua.

Durant la presentació d’aquest matí, Emili Giralt, conseller delegat de SOREA ha afirmat que “la transformació del servei de clavegueram és una aposta de futur de SOREA, una aposta per la gestió sostenible i per contribuir a la implantació d’un model d’economia circular als municipis on operem”. El nou servei té l’objectiu d’assolir les emissions 0 gràcies a l’ús de vehicles a gas i la utilització dels primers vehicles de clavegueram amb segell ECO de la Direcció General de Trànsit (DGT).

La nova metodologia de gestió també aconsegueix una reducció del 70% de les emissions de CO2 en relació amb la gestió tradicional. Un altre dels avantatges del Bioservei és l’ús d’energia verda i la transició cap a l’autosuficiència gràcies a la compra de la totalitat de l’energia de fonts renovables i a les iniciatives d’autoconsum. En aquest sentit, la companyia està instal·lant plaques solars a les seves bases d’operacions de clavegueram. La metodologia del Bioservei també contribueix a assolir el residu 0, ja que la companyia està desenvolupant una iniciativa de rentat de les sorres extretes del clavegueram per al seu reaprofitament.

Indústria 4.0

El nou Bioservei utilitza tecnologia i robòtica d’última generació com ara robots d’inspecció TV de l’interior de canonades en 3D. També incorpora drons específics per la inspecció de claveguerams visitables i semi visitables. Les inspeccions amb equips TV perxa d’alta resolució permeten discriminar els trams que requereixen neteja respecte dels tres ja nets, la qual cosa suposa que els esforços de neteja s’inverteixen on realment són necessaris i s’evita malbaratar aigua. Al llarg de les diferents intervencions que s’han fet durant la presentació, s’ha explicat que el nou Bioservei aconsegueix reduir un 80% el consum d’aigua a les neteges gràcies a l’ús de camions dotats de tecnologia que permet aprofitar l’aigua residual que discorre per la mateixa xarxa.

A prop de les persones

Aquest nou servei també té un important component social, ja que posa el focus en la millora del dia a dia de les comunitats on s’implanta. D’una banda, SOREA posa a disposició dels seus usuaris fons de solidaritat per tal que el rebut del clavegueram no suposi una dificultat per a les llars vulnerables.

De l’altra, prioritza la seguretat dels seus professionals i de la ciutadania implantant dispositius en els vehicles per garantir la seguretat viària. A més, la metodologia del Bioservei redueix en un 50% les molèsties ocasionades per episodis d’emergències del servei i millora la mobilitat a la ciutat evitant talls de carrer innecessaris. Finalment, la companyia promou accions de sensibilització en benefici de tots com la campanya “Les tovalloletes no desapareixen per art de màgia”, les sessions d’Aqualogia als centres escolars o els tallers de l’aigua.

L’acte ha comptat amb l’assistència del regidor de Sostenibilitat i Medi de Rubí, Andrés Medrano, que ha ressaltat la importància de la col·laboració publicoprivada entre l’ajuntament de la localitat i SOREA per treballar conjuntament en la millora de la xarxa de clavegueram i ser pioners en la gestió sostenible.

Màrqueting de continguts

L'empresa del segle XXI es basa en les persones i les seves històries, inspiradores, compartibles i convicents.

Demana'ns el dossier "Veus d'empresa: màrqueting de continguts", t'explicarem totes les avantatges de donar a conèixer la teva empresa en aquest espai.

Contacta amb nosaltres

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!