Veus d'empresa

Nou projecte empresarial

El Clot dels Frares, la joia oblidada de l’Autòdrom Terramar

Sant Pere de Ribes | 24-08-2020 09:38

El Clot dels Frares, la joia oblidada de l’Autòdrom Terramar. Autòdrom Terramar

El Clot dels Frares, la joia oblidada de l’Autòdrom Terramar. Autòdrom Terramar

En el nostre procés d’investigació de la historia de l'Autòdrom Terramar, avui anem fins a la línia de sortida per descobrir una d’aquestes joies oblidades del circuit: el Clot dels Frares.

Sabem molt poc sobre els primers dies del Clot dels Frares. Les primeres referències escrites del lloc daten del segle XIV. La construcció de la Masia, així com de la torre adjacent se situen al voltant del segle XV i XVI. Fou precisament al llarg d’aquesta època en què l’emplaçament va rebre el nom de “Clot dels Frares”, donat que l’edifici va pertànyer a la Companyia de Jesús. Sabem, a més a més, que l’ordre religiosa va utilitzar la masia com un lloc de recés per als membres d’edat més avançada. Després de diversos segles sota el control de l’ordre fundada per sant Ignasi de Loiola, el vincle que unia l’espai amb l’ordre religiosa va finalitzar a principis del segle XX, data en la qual, el mossèn al càrrec del Clot dels Frares el va vendre a Francesc Armengol, promotor de l’Autòdrom Terramar, que va iniciar les obres al 1922.

A mode d’anècdota, un túnel subterrani connecta la torre del Clot dels Frares amb algun punt a prop de la línia del litoral, un recurs molt habitual en les estructures defensives de l’època.

Preservant en tot moment el valor històric del lloc, el projecte de recuperació de l'Autòdrom Terramar preveu restaurar aquest edifici, a més d'altres com la Masia de Can Sidós, els boxs del circuit o l'antiga fàbrica Champion.


Màrqueting de continguts

L'empresa del segle XXI es basa en les persones i les seves històries, inspiradores, compartibles i convicents.

Demana'ns el dossier "Veus d'empresa: màrqueting de continguts", t'explicarem totes les avantatges de donar a conèixer la teva empresa en aquest espai.

Contacta amb nosaltres

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!