Veus d'empresa

Fons Social Europeu

Més de 40 empreses del Garraf-Penedès col·laboren al projecte d’ocupació de Creu Roja Vilanova

Vilanova i la Geltrú | 29-11-2021 11:51

Creu Roja Vilanova. Eix

Creu Roja Vilanova. Eix

Des de 2014 la Creu Roja de Vilanova i la Geltrú té en marxa un programa d'ocupació que pretén ajudar les persones sense feina a incorporar-se de nou al mercat laboral a través de la formació, capacitació, orientació i intermediació laboral i en el qual col·laboren més de 40 empreses del Garraf i del Penedès. La tècnica d'Ocupació Susana Blasco ens explica en què amb detall aquest programa d'ocupació.

En què consisteix el programa d'ocupació de Creu Roja?
Aquest programa està format per dos projectes: ITSuman i Repte Social Empresarial, tots dos cofinançats pel Fons Social Europeu. El primer dedicat a la relació amb els usuaris i les usuàries i, el segon, dirigit a la col·laboració amb les empreses.

Què tracten concretament els projectes ITSuman i Repte Social Empresarial?
En el projecte ITSuman, els usuaris i les usuàries participen en un itinerari personal d'inserció laboral que consta d'accions d'orientació (tallers grupals, tutories individuals...), de formació (cursos de capacitació laboral, transversals...) i d'intermediació laboral (mitjançant col·laboracions amb diferents empreses que demanden personal).

El projecte Repte Social Empresarial estableix diferents tipus d'aliances (xerrades, enviament de C.V. per cobrir lloc de treball...).

Una de les bases principalsmen les quals es basa Creu Roja és el voluntariat. És per aquest motiu que comptem amb voluntaris/es d’ocupació per als dos projectes col·laborant amb moltes de les accions que realitzem. S'imparteixen tallers d’orientació grupal, realitzen  contactes  amb empreses per fer difusió del projecte RETO i fan acompanyaments a les persones usuàries en la recerca de feina activa, realitzant tallers específics per determinats col·lectius (exemple: taller d’igualtat d’oportunitats, claus per superar una entrevista de feina, etc.).

Amb quines d'empreses col·laboren?
Comptem amb la col·laboració de més de 40 empreses de la comarca de diferents àmbits com són el sector del comerç, logístic, hostaleria, atenció a les persones, neteja i altres serveis o indústries que ho requereixin.

I quina és la col·laboració que estableixen amb les empreses?
Establim diferents tipus d’aliances amb les empreses, com per exemple, l'acolliment de l'alumnat per fer pràctiques formatives no laborals un cop finalitzats els cursos de capacitació; s’imparteixen xerrades sobre processos de selecció que es duen a terme; organització de Taules de Diàleg (al novembre a Creu roja Vilanova i de manera virtual  hem realitzat una taula amb empreses del sector de l'Economia Circular en l’àmbit autonòmic); trobades virtuals amb empreses que realitzen entrevistes ràpides a usuaris/es del projecte ITSuman, per tal de trobar els perfils que encaixin en les seves necessitats laborals, etc.

Aquest mes de desembre es farà una jornada provincial de reconeixement amb les empreses col·laboradores on s’entregaran diferents reconeixements a aquestes.

Quins beneficis en poden treure les empreses?
Creiem que les empreses, pel fet de col·laborar amb Creu Roja, participen directament en la inserció de persones que es troben en una situació vulnerable a reincorporar-se al món laboral i això els hi dóna un plus d'excel·lència. Al mateix temps, a conseqüència dels processos d'orientació que portem a terme des de Creu Roja, ens facilita conèixer molt més el perfil laboral i competencial dels usuaris i de les usuàries i a intermediar els perfils més idonis pels llocs de treball que sol·liciten les empreses. També les col·laboracions en xerrades o les Taules de Diàleg amb altres empreses fomenta que aquestes puguin exposar els seus projectes i realitzar una difusió més àmplia no només en l'àmbit comarcal sinó provincial i autonòmic.

Quin perfil han de tenir els usuaris i les usuàries del programa?
Persones majors d'edat amb permís de treball, amb coneixement de castellà i nocions de català. És fonamental que tinguin motivació, ganes de treballar i es comprometin a seguir el pla d'ocupació.

Quines oportunitats tenen els usuaris i les usuàries d'aquest projecte?
Millorar la seva ocupabilitat, una millora competencial dels seus CV, un apropament al mercat laboral, capacitar-se per treballar en diferents sectors, empoderament, motivació per buscar feina de forma activa i sobretot aconseguir una oportunitat de feina.

Quina ha sigut l'evolució del projecte d'ocupació durant aquests anys?
L'evolució ha sigut molt positiva. Durant el temps que fa que  hi ha el projecte d'ocupació a Creu Roja Vilanova hem col·laborat amb diferents empreses de la comarca i hem ajudat a usuaris/es a incorporar-se al mercat laboral.

Com es poden posar en contacte els usuaris, les usuàries i les empreses amb Creu Roja Vilanova?
Les persones interessades han d’enviar el currículum a elisabeth.bladas@creuroja.org (Elisabeth Bladas) o a susanna.blasco@creuroja.org (Susanna Blasco) i les tècniques d’ocupació ens posarem en contacte amb elles tan aviat com sigui possible per establir una entrevista.

Pel que fa a les empreses  es poden posar en contacte amb nosaltres mitjançant un mail a les adreces anteriors o per telèfon. D’aquesta manera podrem establir una reunió per exposar el nostre projecte a les seves instal·lacions o a les de Creu Roja Vilanova.

Carrer de l’Havana, 4
08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)
Telf: 938 14 30 30


Màrqueting de continguts

L'empresa del segle XXI es basa en les persones i les seves històries, inspiradores, compartibles i convicents.

Demana'ns el dossier "Veus d'empresa: màrqueting de continguts", t'explicarem totes les avantatges de donar a conèixer la teva empresa en aquest espai.

Contacta amb nosaltres

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!