Veus d'empresa

Aigua

Agbar fomenta les economies locals amb la contractació de 3.000 proveïdors a Catalunya

Barcelona | 31-01-2022 16:55

Agbar fomenta les economies locals amb la contractació de 3.000 proveïdors a Catalunya. Agbar

Agbar fomenta les economies locals amb la contractació de 3.000 proveïdors a Catalunya. Agbar

Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals, ha contractat gairebé 3.000 proveïdors locals durant el darrer any. Aquest volum suposa aproximadament un 75 % del total de proveïdors i prop d'un 63 % del volum de facturació. Agbar i les seves companyies filials o participades contracten proveïdors locals amb el principal objectiu de contribuir a l'enfortiment de les economies locals dels més de 250 municipis catalans on presten el servei.

La contractació a través de proveïdors del territori on opera permet a la companyia afavorir les economies locals, cada cop més determinants arran de la crisi econòmica derivada de la pandèmia per la COVID-19. A més, la proximitat en el procés de compres permet reduir la petjada de carboni, un element estratègic en la política de gestió de la companyia.

En aquesta línia, amb l’objectiu de fomentar la sostenibilitat a tota la cadena de valor com a eix estratègic de la gestió d’Agbar, la companyia promou la contractació de proveïdors socialment i mediambientalment responsables. Els beneficis que suposa la contractació de proveïdors locals, com és contribuir a reactivar les economies locals, generar ocupació i apostar per la sostenibilitat i la reducció d’emissions, són la base per a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El director general d’Agbar, Emili Giralt, ha destacat que, “amb la contractació de proveïdors locals, demostrem el compromís del grup amb el desenvolupament local i l’assoliment dels ODS. Som líders en el sector de l’aigua i tenim un elevat potencial de compra. És per això que, allà on gestionem el servei, volem contribuir a la recuperació econòmica a través de la contractació dels serveis en el territori”.

Els proveïdors locals estan especialitzats i proporcionen el material que es necessita per a l’execució del servei i que compleixen amb els requeriments d’Agbar pel que fa a criteris socials, mediambientals i d’excel·lència. “Apostem per una selecció de proveïdors equitativa i transparent, amb un registre de proveïdors que ens assegura que compleixen amb uns mínims requisits en matèria de sostenibilitat, compliance, qualitat, medi ambient, salut financera, i seguretat i salut a la feina”, ha recalcat el director general d’Agbar i ha refermat que “el sector de l’aigua és clau per a la transformació sostenible de l’economia i les economies locals en són una peça indispensable”. El compromís que Agbar estableix amb els proveïdors locals és el respecte als valors de desenvolupament sostenible i principis ètics globals.

La companyia focalitza les seves accions en garantir la sostenibilitat en tota la cadena de subministrament, impulsar els seus proveïdors a ser avaluats amb criteris de sostenibilitat i transparència, i la traçabilitat de la contractació i compres. En termes contractuals i legals, Agbar assegura que els contractes de compra incorporin clàusules de desenvolupament sostenible com un codi ètic, objectius del Pacte Mundial, etc. i inclou el requeriment del compliment normatiu en matèria d’igualtat.

Arxivat a

Màrqueting de continguts

L'empresa del segle XXI es basa en les persones i les seves històries, inspiradores, compartibles i convicents.

Demana'ns el dossier "Veus d'empresa: màrqueting de continguts", t'explicarem totes les avantatges de donar a conèixer la teva empresa en aquest espai.

Contacta amb nosaltres

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!