Vegueria del Penedès

CORONAVIRUS

La virtut teologal de la Caritat, Solidaritat, Justícia o Ètica? O és per pur interés? (4)


Antoni Ricart de Mesones Vilanova i la Geltrú

01-04-2022 18:12

Reflexions sobre la pandèmia i les Tres Virtuts Teologals

'Les tres virtuts teologals' d'Eusebi Arnau i Pau Gargallo. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Una veu suau mormola a cau d’orella:

És una de les infermeres de nit més veteranes.

En Novell remuga. Tan bé que estava. Segur que és una falsa alarma, que es queixen per tot.

Ulls oberts i angoixat, el pacient lluita desesperadament contra el respirador malgrat l’anestèssia.

Radiografia de tòrax urgent. Pneumotòrax. Mostrar al resident com es posa un drenatge toràcic. Canvi de tub endotraqueal, mig obstruït per mocs i que devia ser la causa de tot plegat. Nova radiografia per confirmar que el problema és resolt. Una bona hora de corredisses i de feina. I una mica més per agraïr al personal la seva col·laboració i per deixar-ho tot ben referenciat a l’historial clínic. Una volta ràpida a tots els altres malalts. Tot en ordre? Tot tranquil. Tornen al despatx.  

Agafa unes ametlles del pot que sempre porta a les guàrdies, que el sopar de l’hospital no acostuma ser substanciós, i n’ofereix un grapat al company. Continúa.

La nit avança; potser si que ja es veu menys tràfic a l’autopista. I una becaina al sofà si tot està tranquil? Doncs no. En Novell rumia...

En Canós ho veu. La possibilitat de l’apartheid sempre és a l’aguait en les crisis. Assenteix amb el cap. Possible, ho és.

Surt al passadís i dona una volta a tota la planta. L’hospital sencer és en silenci. Cap a l’est, sobre el mar, comença a veure’s l’albada. Tres hores més i arribarà l’equip de relleu. Va, un grapat de fruits secs i una becaina a la butaca...

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.