Vegueria del Penedès

MARXA ENRERE

Saint Gobain retira l'ERO que afectava una quarantena de treballadors de l'Arboç i Astúries


ACN/ Gemma Sánchez L'Arboç

08-07-2022 Última revisió: 10-07-2022 8:34

Amb la plantilla en vaga i davant una contraoferta inassumible, la multinacional del vidre ha decidit fer marxa enrere

Saint Gobain retira l'ERO que afectava una quarantena de treballadors de l'Arboç i Astúries. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Saint Gobain ha retirat l'ERO que afectava 42 treballadors de les plantes de l'Arboç i també d'Avilés, a Astúries. En concret, l'expedient afecta a 16 del 295 empleats de la fàbrica penedesenca, segons fonts de l'empresa. La resta d'acomiadaments es preveien a Avilés i als serveis centrals. La multinacional cristallera al·lega que, davant una darrera contraoferta "inassumible" i "inacceptable" presentada pels sindicats, la direcció no volia presentar un ERO sense acord i ha optat per retirar-lo l'últim dia del periode de consultes. L'expedient, presentat a primers de juny, plantejava d'inici fins a 93 sortides. La plantilla, sorpresa per la decisió, ja ha desconvocat la vaga, iniciada el 19 juny. Recelen que pugui comportar conseqüències.

Amb tot els treballadors celebren que el 9 de juliol s'inicï l'activitat normal als centres de treball". Els representants dels treballadors han qualificat la decisió d'agredolça perquè si ve compleix les seves demandes no esborra els dubtes sobre el futur.

Després d'una setmana dura de negociació, empresa i representants sindicals havien rebaixat els afectats per l'ERO de 93 a 42 als centres de l'Arboç i Avilés. Com a contrapartida, la companyia es comprometia a invertir 12 milions d'euros a Avilés i 2 milions a l'Arboç per assegurar la viabilitat de les fàbriques.

Aquest divendres els sindicats han presentat una última proposta per mirar d'arribar a un acord abans que s'acabés el període de consultes de l'expedient. Després d'un recés, l'empresa ha comunicat que optava per retirar l'expedient.

"Esperàvem que valoressin la proposta i no entenem per què ara de cop eliminen l'ERO. És una bona notícia que l'eliminin, però no ens han donat cap motiu", ha explicat José Alberto García, el president del comitè d'empresa a l'ACN.

Ara, els dubtes sobre la viabilitat dels centres continuen sobre la taula. De la mateixa manera, la plantilla desconeix si les inversions vinculades a l'ERO es mantenen o no. "Necessitem més càrrega de feina i veure un futur", ha lamentat García.

Per traslladar les novetats a la plantilla, els sindicats han convocat tots els treballadors a una assemblea informativa dilluns que ve en dues tandes -a les onze del matí i a dos quarts de cinc de la tarda-.

La propera trobada entre el fabricant i els treballadors serà per negociar el conveni de l'empresa, que està caducat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.