Vegueria del Penedès

PLE MUNICIPAL

El ple de Vilanova aprova la moció per demanar amnistia i determinació amb els vots en contra del PSC


ACN Vilanova i la Geltrú

12-09-2022 Última revisió: 13-09-2022 11:21

ERC ha presentat el text i ha prosperat amb el suport de Junts i el vot de qualitat de l'alcaldessa

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El ple de setembre de Vilanova i la Geltrú ha aprovat aquest dilluns la moció per demanar l'amnistia i l'autodeterminació, i que ha presentat ERC. El text ha prosperat amb els vots a favor dels republicans i els seus socis de govern, Junts, i gràcies al vot de qualitat de l'alcaldessa, Olga Arnau (ERC), donat que el PSC hi ha votat en contra juntament amb Cs, mentre que Som VNG i la CUP s'hi ha abstingut. En la seva intervenció, el regidor cupaire Arnau Garcia ha justificat l'abstenció en considerar "hipòcrita" que ERC presenti el text: "S'obvia en el manifesta la repressió exercida pels Mossos d'Esquadra contra companys independentistes amb la connivència de la conselleria d'Interior i del Govern", ha assenyalat.

Des de Som VNG s'ha recordat als republicans que ells van presentar una moció en defensa "a les persones represaliades de la comarca", amb el seu vot en contra. Per la seva part, la regidora del PSC Teresa Llorens ha considerat "erroni i irresponsable generar falses expectatives a la ciutadania", davant d'una alternativa que, defensen, passa per una "sortida pactada" i el diàleg.

"Tenim la responsabilitat de contribuir a l'entesa i no volem alimentar espirats que contribueixen a esquerdar espais de diàleg i convivència absolutament fonamentals", ha afegit la regidora socalista. Finalment, hi ha hagut un empat a 10 vots en contra (PSC i Cs) i 10 a favor (ERC i Junts) que ha trencat l'alcaldessa amb el seu vot de qualitat.

 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.