Vegueria del Penedès

IRREGULARITATS

L'oposició del Consell de l'Anoia exigeix explicacions sobre les "greus irregularitats contractuals" a l'entitat


ACN Igualada

23-10-2022 10:17

L'administració comarcal s'ha quedat sense interventor i els 180 treballadors no poden cobrar la nòmina

L'oposició del Consell de l'Anoia exigeix explicacions sobre les "greus irregularitats contractuals" a l'entitat. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els partits a l'oposició del Consell Comarcal de l'Anoia (ERC, CUP, Cs, Ara Montbui i Comuns) ha exigit explicacions al govern de JXCat i PSC sobre les "greus irregularitats contractuals" a l'entitat. L'Oficina Antifrau de Catalunya i el Tribunal de Cuentas han reclamat documentació per analitzar les contractacions del secretari i l'interventor de l'ens. El Consell de l'Anoia s'ha quedat aquesta setmana sense interventor, fet que de retruc ha comportat que no es puguin pagar les nòmines als 180 treballadors. Els partits a l'oposició s'han posat a disposició del govern per "resoldre de manera urgent" aquesta situació, així com la resta de compromisos adquirits en el camp dels serveis socials, o dels menjadors i el transport escolar.

El president del Consell Comarcal de l'Anoia, Xavier Boquete, anunciava dimarts als representants dels treballadors que no podrien cobrar les nòmines, almenys, fins a principis de desembre. Aquesta situació també afectarà el pagament dels proveïdors, les contractacions i tots els processos que necessitin la signatura de l'interventor. Boquete explicava dimecres a l'ACN que el motiu és que l'interventor ha agafat una baixa voluntària i, per tant, no hi ha ningú que pugui assumir la signatura de les nòmines.

Davant d'aquesta situació, els partits a l'oposició han exigit al govern que expliqui "per què no va atendre la petició d'informació reclamada per l'Oficina Antifrau el juny del 2019 i per què durant els tres anys transcorreguts no ha pres cap mesura adreçada a corregir les greus irregularitats contractuals denunciades".

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.