Vegueria del Penedès

PLE MUNICIPAL

Santa Oliva aprova la congelació dels impostos per al 2023 per no augmentar la pressió fiscal


Redacció Santa Oliva

16-11-2022 20:48

A més, s’augmenta la bonificació fins al 20% de l’IBI als immobles en els quals s'hagin instal·lat sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol i es fa gratuïta l’escolarització de P2.

Santa Oliva aprova la congelació dels impostos per al 2023 per no augmentar la pressió fiscal. Ajuntament de Santa Oliva

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Santa Oliva va aprovar en el darrer ple extraordinari la modificació de les ordenances fiscal per a l’exercici 2023 per tal de congelar els impostos i no augmentar la pressió fiscal als ciutadans en un moment on l’inflació i l’augment de preus de l’energia son molt notoris i afecten les butxaques de moltes famílies.

Pel que fa l’impost sobre béns immobles (IBI), es va aprovar augmentar la bonificació fins al 20% en la quota íntegra de l’impost aquells béns immobles en els quals s'hagin instal·lat sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol, sense estar obligats a això per la normativa urbanística o les ordenances municipals. Una altre novetat és la rebaixa de 4Kw a 3Kw de potència mínima instal.lada per poder accedir a la bonificació.

Una altra bona notícia és l’aprovació de la gratuïtat de la quota d’escolarització a l’Escola Bressol per als alumnes de P2, que només s’hauran de fer càrrec de les despeses de material, menjador i acollida.

L’impost sobre construccions, instal.lacions i obres també es bonificarà en un 95 per cent de la quota de l’impost en les construccions, instal·lacions i obres a les que s’incorporin sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol.

Des del Govern municipal es destaca la conveniència de continuar amb la congelació d’impostos per tal de no pujar la pressió fiscal al vilatà, i aplicant o millorant algunes bonificacions per tal de continuar incentivant la utilització d’energies renovables al nostre municipi.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.