Vegueria del Penedès

HABITATGE

Judici al Sindicat Llogateres pel Bloc SAREB


Sindicat de Llogateres del Penedès Vilafranca del Penedès

30-11-2022 18:14

Tenir una casa on viure no és delicte, el delicte és especular amb el dret a la vivenda com fa la Sareb

Roda de premsa del Sindicat de Llogateres del Penedès . Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Avui ens trobem davant el Bloc Esperança, bloc alliberat per acollir famílies vulnerabilitzades en situació d'exclusió residencial, per denunciar que la Sareb ens porta a judici. Ens porta a judici per haver alliberat el bloc que la Sareb va abandonar l'any 2015 i que el Sindicat ha recuperat per oferir una alternativa residencial a famílies que el sistema aparta, ignora i destrueix. 

Vam alliberar el Bloc Esperança perquè: 

- La Sareb es va crear el 2012 per comprar els actius immobiliaris tòxics de les caixes. S’hi van destinar milers de milions d’euros públics per eixugar un deute privat. Aquests actius immobiliaris, pagats amb diners dels contribuents, haurien d’haver passat automàticament ampliar els parcs d’habitatge públics de tot l’Estat, però, sense que ja sorprengui a ningú, aquests habitatges s'està privatitzant i venent a bancs i fons d'inversió perquè hi tornin a especular. 

- Per altra banda, el parc d'habitatge públic de Vilafranca és insuficient i la llista d'espera està desbordada segons l'Oficina Local d'Habitatge, Serveis Socials i el SIAD. 

- A més a més, la càrrega del cost del lloguer en el pressupost de les famílies vilafranquines és de mitjana un 42,29%, molt superior al suposat compromís del 30%, segons l'informe del Mercat d'habitatge tens del municipi de Vilafranca del Penedès.

- A Vilafranca, el SIAD (servei d'informació i atenció a la dona) no disposa d'una borsa de pisos de lloguer social per a dones víctimes de violència masclista que volen refer la seva vida i la de la seva família fora de casa dels seus agressors. 

- La majoria d'APIS i immobiliàries vilafranquines posen requisits prohibitius, racistes i classistes per accedir a les seves borses d'habitatge i l'ajuntament no fa res per fiscalitzar-ho, ignorant la seva obligació de complir amb la llei contra la discriminació. 

- Per accedir a l'atenció bàsica de Serveis Socials, sanitat i educació, i sobretot per acollir-se a les ajudes al lloguer, cal estar empadronada. La majoria de famílies del Sindicat no es poden empadronar allà on viuen perquè l'ajuntament de Vilafranca posa un biaix clarament racista i classista per accedir a padró municipal, ignorant fins i tot les peticions fetes pel Síndic de Greuges. 

- L'Ajuntament de Vilafranca, després de fracassar en la seva operació d'especulació immobiliària amb la Casa Feliu, ha posat aquells pisos a lloguer públic, que no vol dir lloguer social, perquè no volen que uns pisos renovats i situats al centre de la Vila siguin habitats per famílies en risc d'exclusió residencial. Els pobres, al centre, fan lleig.

Ens sobren motius per ocupar i alliberar aquests i tots els pisos de la Sareb. 

Fa 15 dies ens van entregar una citació judicial pel judici que es celebraria avui, on apareixem com a denunciades per delictes d'usurpació. Els advocats d'Arrels, advocacia per la justícia social, experts en repressió al moviment per l'habitatge, han aconseguit suspendre el judici fins a nova data, al·legant que no s'ha informat de quina és la denúncia concreta ni s'ha proporcionat a temps una còpia de l'expedient. Aquest cas és un exemple més de la deriva repressiva contra els moviments socials que estem veient arran de la llei mordassa i de la nova reforma del codi penal.

L'Estat, el sistema i el lobby capitalista es veuen amenaçats per totes les lluites col·lectives que estan posant els drets humans al centre. No renunciarem mai a continuar fent accions valentes per garantir el dret a un habitatge digne per a tothom i seguirem exercint el nostre dret de protesta, a manifestació, a l'organització i a expropiació del que es va pagar amb diners públics i que s'ha privatitzat per especular. 

No tenim por perquè no tenim res a perdre, i ens trobaran juntes, alçades i organitzades.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.