Vegueria del Penedès

SANITAT PÚBLICA

Unes 300 persones es manifesten a Vilafranca pel reclamar millores a l'atenció primària


Redacció Vilafranca del Penedès

06-12-2022 9:18

Els convocants reclamen que 'la pandèmia ha de servir com a punt d’inflexió per repensar el sistema sanitari públic i enfortir l’accés al dret a la salut'

Unes 300 persones es manifesten a Vilafranca pel reclamar millores a l'atenció primària. GRUP PRO SANITAT PÚBLICA

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Prop de 300 persones es van manifestar el passat 30 de novembre per reivindicar que els pressupostos de 2023 de Sanitat es destini el 25% per a l’atenció primària. L’acte va estar organitzat pel Grup ProSanitat Pública i la Marea Blanca de Catalunya.

En un vespre fred, centenars de persones van reivindicar la millora de la sanitat pública i en concret l’Assistència Primària. Durant l'acte van llegir el manifest els portaveus del Grup, Josep Álvarez, Agustí Villarroya i Teresa Gascon, en el que “instaven al Govern de la Generalitat de Catalunya i als diferents grups parlamentaris que en la negociació dels pressupostos del 2023 s’augmenti el pressupost destinat a l’atenció primària fins arribar al 25% del pressupost sanitari. La pandèmia ha de servir com a punt d’inflexió per repensar el sistema sanitari públic i enfortir l’accés al dret a la salut. Són moltes les dificultats i els reptes socials i econòmics a conseqüència de la pandèmia, però la millor sortida d’aquesta crisi és la protecció i el respecte dels drets humans de forma indivisible i universal. L’enfortiment de l’atenció primària és essencial per garantir el dret a la salut i la resistència del sistema sanitari davant les noves necessitats i amenaces.” Els manifestants van donar suport a la vaga de metges prevista pel mes de gener: "caldrà que aquesta mobilització sigui important".

El representant de Marea Blanca, Enric Feliu, va intervenir per explicar la campanya que s’està fent arreu de Catalunya i també va informar de la reunió que van mantenir amb el conseller i el seu equip: "va ser una reunió per obrir canals de comunicació i interlocució (inexistents fins ara)".

A la convocatòria si van afegir la direcció de Comissions Obreres del Penedès, Garraf i Anoia, anteriors alcaldes de Vilafranca i personal sanitari del CAP Alt Penedès.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.