Vegueria del Penedès

ELECCIONS MUNICIPALS 2023

En Comú Podem es compromet a impulsar la Vegueria del Penedès


Redacció Vilanova i la Geltrú

09-03-2023 17:09

El grup parlamentari celebra una reunió amb els alcaldables de l’espai per encarar els dèficits històrics del territori en matèries com la mobilitat, l’educació, la sanitat o la industrialització

En Comú Podem es compromet a impulsar la Vegueria del Penedès. En comú Podem

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els 80 municipis que conformen la vegueria del Penedès representen un sistema urbà i rural, econòmic i social, cultural i ambiental que requereix una nova mirada i actuació per a encarar els dèficits històrics que arrossega i afrontar els reptes de futur. Donant continuïtat a la feina realitzada durant la legislatura, el grup parlamentari d’En Comú Podem ha celebrat avui una reunió al Parlament amb alcaldables i representants locals de l’espai per encarar els dèficits històrics del territori. A la trobada han assistit el portaveu d’En Comú Podem David Cid i els alcaldables Iolanda Sánchez (Vilanova i la Geltrú), Yolanda López (El Vendrell), Carolina Burgos (Cunit), Isabel Bou (Calafell), Toni Cansino (Bellvei) i Montserrat Romagosa (Vilafranca del Penedès), així com els representants de la candidatura a Sitges, Lucas Estruch i Judith Vallverdú, i el número dos per Cunit, Juan Carlos Giménez.

A la reunió s’ha posat de relleu que el Penedès s’ha convertit durant els últims anys en la porta del darrere de les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona.  La crisi industrial, amb les deslocalitzacions i la destrucció de llocs de treball en molts sectors de l’activitat productiva ha tingut una especial incidència a la comarca del Baix Penedès que continua entre les que registren majors índexs d’atur i de desocupació.

Per revertir aquesta situació, el grup parlamentari d’En Comú Podem s’ha compromès a continuar treballant per millorar una xarxa de transport públic mitjançant una interconnexió entre municipis amb millors freqüències i temps de viatge quegaranteixi que la ciutadania pugui desplaçar-se de forma eficient i segura per accedir als seus llocs de treball, als centres de salut, educatius i altres llocs d’interès. Així mateix, s’ha evidenciat que calen més recursos en matèria d’educació per garantir que tota la ciutadania tingui accés a una educació de qualitat i inclusiva per a tothom. També la necessitat d’impulsar la industrialització del Baix Penedès i promoure la creació de nous llocs de treball i la diversificació de l’economia local i l’atracció d’empreses a establir-se a la zona.

Per atendre la creixent demanda de serveis sanitaris cal ampliar els serveis d’atenció primària, hospitalària i les especialitats. Per tant, resulta imprescindible planificar i programar la construcció del nou hospital del Garraf a Vilanova i la Geltrú i la reconversió de l’hospital de Camils a Sant Pere de Ribes. Finalment, tant els representants territorials com el grup parlamentari s’han compromès a estar vigilants i analitzar els efectes dels projectes nocius i innecessaris que es volen desenvolupar al territori, com el Logis Penedès,  l’Autòdrom de Ribes i el de Vallcarca a Sitges o l’Agroparc de Casa Ametller a Gelida. I és que aquests macroprojectes podrien afectar negativament l’entorn natural i el benestar de la ciutadania dels municipis i les comarques de la Vegueria del Penedès.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.