Vegueria del Penedès

ELECCIONS MUNICIPALS

Fem Poble planteja un pla ambiciós per garantir l’accés a l’habitatge a Ribes i Les Roquetes


Fem Poble Sant Pere de Ribes

08-05-2023 16:23

Daniel Carabantes recrimina que “el Sant Pere de Ribes que s'està dissenyant expulsa a un munt de generacions que es veuen forçades a marxar del seu poble”

Graciela Haydée i Daniel Carabantes. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Fem Poble - En Comú Podem ha presentat les seves propostes en matèria d'habitatge per a les eleccions municipals. La formació ha posat de manifest que en la darrera dècada la mitjana del preu del lloguer ha augmentat al municipi més d'un 36% (de 592 € el 2012 a 807 € el darrer 2022). És a dir, "el Sant Pere de Ribes que s'està dissenyant expulsa a un munt de generacions que es veuen forçades a marxar del seu poble o els obliga a viure de manera precària", com ha explicat el candidat de Fem Poble, Daniel Carabantes.

Recorden que el Pla Local d'Habitatge porta caducat des del 2015 el que per al grup evidencia que el govern municipal no ha estat a l'altura i no ha sigut capaç de definir una estratègia per afrontar aquesta problemàtica en conjunt. Expliquen que el Pla Sectorial Territorial d'Habitatge de la Generalitat, Sant Pere de Ribes hauria de tenir el 2037 un 15% d'habitatge social i solidari, i que, en canvi, al municipi no s'està treballant per a avançar en aquesta direcció garantint per igual el dret a accedir a un habitatge tant a Ribes com a Les Roquetes.

Per tant, proposen la redacció d’un nou Pla Local d'Habitatge fet de manera participativa en que s’escolti a la ciutadania i en la que proposen incloure: 

I per una altra banda, Fem Poble - En Comú Podem també ha posat de relleu la necessitat de defensar i millorar els serveis i equipaments públics. La regidora Graciela Haydée Falconi ha recordat que “si alguna cosa hem après de la pandèmia de la COVID és que hem de protegir allò que ens cuida. I que defensar el bé comú és defensar uns serveis públics de qualitat amb recursos i bones condicions de treball.” Per això, la formació diu que “cal transformar les paraules i els aplaudiments en fets i que, per tant, no pot ser que les nostres ciutats i els nostres serveis estiguin pensats per al lucre de gran d'empreses.”  En aquest sentit exqupliquen que la mercantilització dels nostres drets els acaba transformant en els privilegis d'uns pocs i cronifica la situació de desigualtat i discriminació que comporta que per exemple, la cura de les persones continuï recaient sobretot sobre les àvies, les treballadores migrants i les dones de classe treballadora.

Per a Fem Poble, Sant Pere de Ribes n'és un bon exemple, ja que té tots els seus serveis externalitzats i la manca d'una empresa pública municipal ha comportat que en el darrer mandat hagi sigut incapaç inclús d'assumir la gestió directa temporal del complex esportiu Espai Blau en el moment que l'empresa externa va incomplir amb el pagament de la seva plantilla. 

És per tot plegat que proposen: 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.