Vegueria del Penedès

CONSELL

El Natto japonès: Un superaliment que desafia les malalties cardiovasculars


Eva Remolina / AMIC Barcelona

05-01-2024 9:13

Natto japonès. Getty Images / AMIC

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Natto és un aliment fermentat originari del Japó, concretament fet a base de soja. La fermentació es produeix amb l'ajuda d'un bacteri anomenat Bacillus subtilis natto, que converteix les proteïnes de la soja en aminoàcids i altres compostos beneficiosos durant el procés.

La preparació del Natto és un procés artesanal que implica la cocció de la soja i la fermentació amb el mencionat bacteri. El resultat final és un aliment amb un característic sabor fort i una textura viscosa. Tradicionalment, se serveix amb arròs, sopa de miso o altres plats japonesos.

Propietats nutricionals del Natto

El Natto és ric en nutrients essencials que ofereixen una sèrie de beneficis per a la salut cardiovascular. Algunes de les propietats nutricionals destacades inclouen:

Com incorporar el Natto a la dieta

Malgrat el seu sabor peculiar i la textura viscosa, el Natto pot ser incorporat a la dieta de diverses maneres. Es pot menjar amb arròs, afegir-lo a amanides o fins i tot utilitzar-lo com a ingredient en plats cuinats. Algunes persones prefereixen barrejar-ho amb salses o condiments per millorar el seu sabor segons les seves preferències personals.

En conclusió, el Natto és més que una simple delicadesa japonesa; és un superaliment que aporta propietats nutricionals úniques i beneficis demostrats, motiu pel que pot ser un producte interessant a afegir a la dieta per aquells que busquen mantenir un cor saludable de manera natural.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.