Vegueria del Penedès

ESPÈCIES INVASORES

La policia de Calafell demana vigilar les escombraries per evitar la proliferació de senglars al municipi


Redacció Calafell

31-03-2024 20:49

Recorda que 'no acostumen a ser perillosos, però són animals salvatges i poden atacar si se senten amenaçats'

La policia de Calafell demana vigilar les escombraries per evitar la proliferació de senglars al municipi. Ajuntament de Calafell

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La proliferació de senglars en els darrers dies a Calafell ha fet que la policia local del municipi emeti un comunicat amb consells bàsics i fent una crida al civisme. Els senglars s'han vist en zones urbanes del municipi, i fins i tot a la façana marítima, i la policia recorda que "no acostumen a ser perillosos, però són animals salvatges i poden arribar a atacar si se senten amenaçats o si van amb cries".

Per això la Policia Local de Calafell demana a la ciutadania anar amb compte pels camins rurals, no posar-se nerviós si ens trobem amb un d'aquests animals, no córrer en veure la seva presència i caminar a poc a poc i avisar la policia, trucant al 112, si hi ha una situació de risc per a les persones o per al trànsit.

A més, per prevenir la proliferació de l’espècie i evitar que adquireixi hàbits domèstics, demana no donar mai de menjar als senglars, llençar sempre les bosses d'escombraries dins dels contenidors, assegurar-se que el menjar dels animals domèstics queda lluny de l'abast dels senglars i evitar que entrin a l'hort o al jardí. La facilitat d’accés a aquests espais és un reclam per aquests animals, que busquen també l'aigua del reg dels jardins i plantes bulboses.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.