Vegueria del Penedès

AIGUA

L’ACA posa en marxa la depuradora de Sant Llorenç d’Hortons, reformada amb una inversió de 2,8 MEUR


ACN Sant Llorenç d'Hortons

24-04-2024 14:40

Les instal·lacions, construïdes fa 40 anys, han millorat l’estació de bombament i incorporat un nou col·lector

L’ACA posa en marxa la depuradora de Sant Llorenç d’Hortons, reformada amb una inversió de 2,8 MEUR. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat en marxa la depuradora de Sant Llorenç d’Hortons (Alt Penedès), reformada a finals del 2023 i en fase de proves fins aquest dimecres. Les instal·lacions, construïdes el 1985, s’han modernitzat amb una inversió de 2,8 milions d’euros. En concret, s’ha remodelat la instal·lació perquè funcioni com a pretractament i dipòsit homogeneïtzador, i s’ha construït una depuradora nova en la parcel·la annexa, amb tractament SBR. També s’ha executat una nova estació de bombament en la vesant sud-oest del municipi i s’ha construït un nou col·lector en alta per tal de portar les aigües cap a la nova depuradora. Es preveu donar servei a 3.298 habitants.

L’ACA recorda que a l’Alt Penedès hi ha 34 depuradores que actuen a les diferents conques de l’entorn -el Foix, el Garraf i les rieres de la costa entre Cunit i Vandellòs, i entre l’Hospitalet de l’Infant i el Llobregat-. L’EDAR de Sant Llorenç d’Hortons depèn de la conca del Llobregat, actualment en fase I d’emergència per sequera.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.