DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

PLAGUES

Vilanova intensifica el tractament dels embornals per frenar la proliferació del mosquit tigre i comú


Redacció Vilanova i la Geltrú

24-07-2025 22:43

L’Ajuntament demana la col·laboració ciutadana per evitar focus de cria després de les pluges d’estiu

Vilanova intensifica el tractament dels embornals per frenar la proliferació del mosquit tigre i comú. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha iniciat aquesta setmana un nou tractament als embornals de la rambla Principal i la rambla de la Pau per combatre la proliferació del mosquit tigre i del mosquit comú. La mesura, coordinada entre la Regidoria de Salut Pública i la Companyia d’Aigües, té per objectiu reduir la població d’aquests insectes, potencials transmissors de malalties, mitjançant l’aplicació d’un larvicida biològic.

El producte conté un bacil que destrueix les larves abans que puguin desenvolupar-se, i permet frenar el cicle reproductiu dels mosquits sense afectar la fauna ni el medi ambient. Aquest tipus d’intervencions tenen una durada efectiva d’algunes setmanes i es realitzen especialment en punts on s’hi acumula aigua estancada, com ara els embornals de la via pública.

Amb l’arribada de les altes temperatures i episodis de pluja intermitents, Salut Pública adverteix que el risc de proliferació és especialment elevat aquest estiu. Cada femella de mosquit tigre pot arribar a pondre 80 ous i completar el seu cicle vital en menys d’una setmana si la temperatura és elevada.

Des de l’Ajuntament es recorda que la lluita contra el mosquit és una responsabilitat compartida, i es recomana a la ciutadania que eviti deixar recipients amb aigua estancada als balcons o jardins, mantingui netes les canaletes i tapes les piscines o basses que no s’utilitzin.

A més, el consistori impulsa accions de sensibilització a través de les xarxes socials i tallers als casals d’estiu per conscienciar sobre la importància de la prevenció. En cas de notar febre o símptomes després d’una picada, es recomana visitar el CAP, ja que el mosquit pot actuar com a vector de virus com el del Nil occidental, el dengue o la febre del zika.

La prevenció continua essent la millor estratègia per evitar la presència d’aquests insectes a l’espai públic i privat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.