Vegueria del Penedès

OPINIÓ

Rivals de Microsoft a la vista


Alba Cortada

09-09-2009 22:35

Imatge del possible escriptori amb Windows 7

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El pròxim 22 d’octubre serà un mes inoblidable per tots aquells amants de la informàtica que estan a la última de les novetats. Pot ser inoblidable per bé... o també per mal. Depèn de com es miri.

M’explico. Aquest dia sortirà al mercat la pròxima edició del sistema operatiu Windows, en concret Windows 7. Abans però del llançament oficial, ja es poden veure diversos spots per internet, on es mostren les seves novetats. S’espera que, almenys, es dissolgui tota la mala imatge creada per Windows Vista. Perquè, per cert, segur que coneixeu algú que us ha parlat fatal del Vista: que si els programes pirates no funcionen, les actualitzacions no tiren...

Doncs bé, ara es vol destacar les funcionalitats de què disposa aquest sistema operatiu; com per exemple, la de compartir vídeos en el programa d’edició, la personalització de l’escriptori (no sé fins a quin punt pot ser tan important), serveis Live, entre d’altres. I segons diuen les males llengües, aquests spots dirigits per Marty Martin, director de diferents anuncis, s’han fet amb un pressupost molt reduït i amb tres dies .

Bé, d’una banda sabem que hi ha una campanya pel llançament de Windows 7, fins aquí normal. Ara bé, la Free Software Foundation (FSF) ha començat una “contra-campanya” de Windows 7. Ha enviat unes 500 cartes a diverses empreses amb la idea d’incentivar l’eliminació de productes de Microsoft, per tal que puguin utilitzar softwares alternatius.

El millor del cas? Que la FSF convida a fer donacions per poder continuar amb la campanya. Així que ja sabeu, si sou “anti-Microsoft” podeu donar 25 dòlars que serviran per enviar 50 cartes!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.