DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

SITGES

L'esperada preqüela de The Thing tancarà el Festival de Cinema


Redacció

25-09-2011 11:48

L’esperada preqüela del clàssic de John Carpenter, aquesta vegada realitzada pel director novell Matthijs van Heijningen Jr., serà l’encarregada de clausurar els deu dies de festival

VD. The Thing

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.

La pel·lícula investiga els fets ocorreguts en la base noruega veïna a la nord-americana on es desenvolupava la història de 1982, revelant així el que en aquella es mostrava només en pistes i contestant les esperades preguntes, com ara la naturalesa de l’alienígena que sembra el terror a l’Antàrtida.

Coppola, Kevin Smith i el duo Alexandre Bustillo i Julien Maury completen la secció Oficial Fantàstic

El festival tindrà enguany grans firmes del cinema contemporani, com ara el darrer film de Francis Ford Coppola Twixt, un film de terror en 3D; el de Kevin Smith, amb la seva visió aterridora del fonamentalisme religiós a Red State, o el retorn d’una parella descoberta a Sitges amb À l’intérieur fa uns anys: Alexandre Bustillo i Julien Maury, que presentaran el seu nou treball, Livide.

Secció Oficial Fantàstic a Competició:

Another Earth: una història de redempció entorn del personatge d’una jove traumatitzada per una tragèdia del seu passat i que trobarà en un estrany fenomen, com és l’aparició d’una rèplica de la Terra en una òrbita propera, la resposta als seus innombrables interrogants. Aquest film de Mike Cahill va ser un dels triomfadors a Sundance 2011.

The Divide: Xavier Gens, director de Frontières, torna amb la fi del món com a bandera per a mostrar la relació entre un grup de supervivents d’una explosió a Nova York que es tanca en un búnquer tot esperant que el malson acabi. Un film de ciència-ficció amb ecos de paranoia post 11-S.

Hell: Roland Emmerich apadrina aquest thriller postapocalíptic dirigit per Tim Fehlbaum que anuncia la barbàrie d’una societat que només creu en la supervivència arran d’un desastre que ha convertit el planeta en un veritable infern de temperatures insuportables.

Livide: Els controvertits directors francesos Alexandre Bustillo i Julien Maury (À l’intérieur) tornen ara amb una versió lliure dels contes infantils i un homenatge com cal al cinema clàssic d’horror, des de la Hammer fins al cinema del mateix Mario Bava.

Lobos de Arga: La licantropia i l’humor s’uneixen en aquesta producció espanyola dirigida per Juan Martínez Moreno amb un trio d’asos: Carlos Areces, Gorka Otxoa i Manuel Manquiña. El cinema espanyol recupera així una temàtica clàssica, com és la de l’home llop, amb un toc paròdic que implica que ens trobem davant d’una digna successora d’El bosque del lobo o les pel·lícules de Paul Naschy.

Red State: Kevin Smith dirigeix un film diferent dels anteriors (Persiguiendo a Amy, Clerks) en què retrata amb flaixos del cinema de Rob Zombie l’Amèrica profunda a través d’una secta. Un grup d’adolescents es troba amb uns fonamentalistes religiosos, fet que provocarà una lluita violenta quan intervenen els SWAT. Excel·lents interpretacions a càrrec de John Goodman, Michael Parks i Melissa Leo, guanyadora d’un Oscar aquest any.

Saint: Seguint la petja de la guanyadora de l’edició passada, Rare Exports: A Christmas Tale, el director Dick Maas (conegut per films de culte com ara The elevator o Amsterdamned) presenta sant Nicolau com el protagonista d’aquest film de terror adolescent que connecta amb el millor cinema de gènere dels anys vuitanta.

The Woman: El polèmic novel·lista Jack Ketchum, al costat del director Lucky Mckee, torna amb l’actriu d’Offspring Pollyanna McIntosh en un film en què una família “normal” manté segrestada una salvatge al soterrani de la seva finca. Una reflexió sobre els mecanismes interns de la violència en el si d’una família americana típica.

Secció Oficial Fantàstic Panorama:

Apollo 18: L’espanyol Gonzalo López-Gallego (El rey de la montaña) presenta un fals documental sobre un viatge a la Lluna, gràficament tan espectacular que la mateixa NASA ha hagut d’informar que no els han proporcionat cap material per a completar el film. Un Paranormal Activity en clau de ciència-ficció.

Detention: Presentat a SXSW amb un gran èxit de crítica i de públic, Joseph Kahn descriu els mals moments de l’adolescència a partir d’una comèdia descarada, sanguinolenta i amb alguns tocs de ciència-ficció que molts han definit com l’Scream de les noves generacions.

Extraterrestre: Després de presentar Los cronocrímenes l’any 2007 (els americans ja n’han comprat els drets per a fer-ne un remake), Nacho Vigalondo torna amb aquesta comèdia amb rerefons de ciència-ficció que es revela com un dels films més originals, divertits i rodons de l’any.

The Innkeepers: El director de la magnífica The house of the devil, Ti West, torna a la càrrega amb un film ple de suspens, ensurts i unes quantes riallades en què els protagonistes intentaran demostrar amb una gravadora i una llanterna que un hotel està encantat.

Pouler aux prunes: Els creadors de Persépolis, Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud, tornen a la càrrega amb una nova adaptació d’un còmic de Marjane Satrapi. Un reputat violinista iranià intenta trobar sense èxit un nou violí en aquesta emocionant història a camí entre l’animació i la imatge real.

Twixt: Francis Ford Coppola dirigeix Val Kilmer en un film d’assassinats, fantasmes i alguna altra sorpresa, basat en un somni que va tenir el director i on, fins i tot, s’atreveix a introduir com a personatge el mateix Edgar Allan Poe. Visualment avantguardista, Coppola fa ús de la tecnologia del 3D d’una manera interactiva.

Verbo: El debut en el llargmetratge d’Eduardo Chapero-Jackson es planteja com una proposta arriscada i valenta en una història en què la ciència-ficció es barreja amb un argument de tribus urbanes juvenils que entusiasmaria el mateix Gus Van Sant. L’opera prima més innovadora del cinema espanyol contemporani compta amb Miguel Ángel Silvestre, Verónica Echegui i Najwa Nimri en el repartiment.

Sessió especial:

The Artist: El festival de Sitges vol tenir present un dels films més aclamats de l’any dirigit per Michel Hazanavicius. The Artist és una fantasia inoblidable al voltant del cinema mut que esdevé, amb dret propi, el millor homenatge que el setè art s’ha fet a ell mateix. Cal destacar el treball impressionant de Jean Dujardin, amb què aconseguí el premi al millor actor en el proppassat Festival de Canes.

Intruders: La nova pel·lícula de Juan Carlos Fresnadillo, que va obrir el Festival de Sant Sebastià, és un estudi dels terrors infantils en format thriller fosc que no renuncia a moments marcadament fantàstics i de terror.

El Monje: Brillant adaptació d’una de les novel·les fundacionals del gènere gòtic (admirada pel mateix Buñuel), Dominik Moll s’endinsa en la història d’un monestir del segle XVII on un monjo troba el camí del dimoni. Compta amb un repartiment estel·lar: Vincent Cassel, Geraldine Chaplin i Sergi López, entre d’altres.

Gantz i Gantz: Perfect Answer: Kei i Masaro són atropellats per un tren. De sobte, es troben en una habitació amb més gent on una bola gegant que presideix l’espai els convida a participar en un joc macabre. El guanyador obtindrà un premi molt preuat: tornar a la vida. Adaptació en dos llargmetratges dels més de trenta volums del manga d’Hiroya Oku amb personatges de carn i ossos seguint la nova moda del cinema japonès de fer adaptacions de les seves populars novel·les gràfiques.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.