Vegueria del Penedès

SETMANA DE LA MALVASIA DE SITGES

Els restaurants de Sitges fan bandera de la Malvasia


ACN / Javi Polinario Sitges

28-11-2012 18:07

'Cada vegada més, al client li agrada trobar productes més autòctons, locals i Km 0'

La vila celebra la I Setmana de la Malvasia de Sitges del 3 al 9 de desembre

Una tapa acompanyada d'un Blanc Subur de malvasia de l'Hospital Sant Joan Baptista

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Una quinzena de restauradors sitgetans oferiran tapes i menús amb plats elaborats o acompanyats de productes del celler de l'Hospital Sant Joan Baptista del 3 al 9 de desembre. Es tracta de la I Setmana de la Malvasia de Sitges que han organitzat conjuntament la Fundació de l'Hospital, la Comissió del Centenari d'aquesta institució i el Gremi d'Hostaleria de Sitges. La intenció és promocionar els productes del celler i oferir als clients productes autòctons i de Km 0, ja que "cada vegada els agrada més trobar-s'ho", ha dit el president del Gremi, Joan Anton Matas. Els bars han preparat una tapa determinada que combina perfectament amb el Blanc Subur, mentre que els restaurants oferiran tot un menú.

L'Hospital Sant Joan Baptista porta set veremes fent diversos vins de malvasia, una varietat de raïm que a Sitges s'ha convertit en el producte local per excel·lència.

Però ha estat aquest any quan una quinzena d'establiments s'han sumat a la promoció d'aquest vi del celler de la Fundació per oferir-los durant una setmana maridant alguns dels seus plats elaborats per a l'ocasió.

Es tracta dels restaurants La Nansa, La Salseta, Pic Nic, Iris Gallery, El Mascarón i Xampú Xampany i dels bars La Kassoleta, Sports Bar, El Cable, Roy, Pic Nic, Eguzki, Taberna Guria, L'Avinyet i Cañateca Prado.

Amb aquesta I Setmana de la Malvasia de Sitges, que pretén tenir continuïtat, el Gremi d'Hostaleria de Sitges s'afegeix als actes de commemoració del Centenari de l'Hospital, ja que el president del Gremi considera "important" donar rellevància a aquest producte per promocionar-lo i contribuir a que la Fundació tingui més ingressos, alhora que considera que "cada vegada més, al client li agrada trobar productes més autòctons, locals i Km 0".

El celler de l'Hospital elabora cada any quatre vins diferents de malvasia: el Blanc Subur, la Malvasia Dolça, la Seca i l'escumós Monembasia. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.