Vegueria del Penedès

GARRAF: PEATGE JUST

Recollida de signatures contra el peatge de Vallcarca


Redacció Vilanova i la Geltrú

15-01-2013 21:49

El Consell Comarcal engega la campanya “Garraf: Peatge Just”

L’ens comarcal es posiciona davant el nou increment en el preu dels peatges de Vallcarca i Cubelles demanant una revisió i reducció dràstica de l’import

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Consell Comarcal engega la campanya “Garraf: Peatge Just” a través de la qual inicia una sèrie d’accions per aconseguir la revisió i reducció dràstica del preu del peatge de la autopista C-32, que s’ha tornat a incrementar a l’inici d’aquest any. Enguany, anar i tornar a Barcelona té un cost de 12,84€, amb un increment de 4,10€ si es passa per Cubelles.

“Ens veiem obligats a presentar aquesta campanya -explica el president del Consell Comarcal del Garraf, Juan Luis Ruiz- perquè estem pagant un dels peatges més cars d' Europa, i això fa que sigui una desavantatge comparativa respecte d’altres territoris quan el que nosaltres volem és ser atractius per a empreses, perquè hi hagi un desenvolupament econòmic diferent del què ha estat fins ara”.

A través de la campanya també es demana una inversió i manteniment de la xarxa de transport públic que ens equipari a altres serveis similars de l’àrea metropolitana, per garantir el dret a la mobilitat justa i de qualitat. Iolanda Sánchez, consellera d’Ordenació Territorial i Habitatge, comenta que “després de donar suport a diversos manifests, mocions, entrevistes i trobades institucionals formals, hem decidit fer un pas més contundent en la reclamació en relació al preu del peatge i d’unes millores del sistema ferroviari, que a la comarca té una prestació deficient”. “Des del govern de la Generalitat se’ns continua castigant, el Pla de Rodalies i el Pla Director d’Infraestructures no inclouen cap inversió de manteniment o millora a la comarca”, afegeix.

La campanya s’inicia amb una recollida de signatures que s’allargarà fins el 10 de març, fent una crida a la ciutadania de la comarca, entitats i institucions a liderar-la i a col·laborar-hi. Des del Consell Comarcal es distribuiran fulls de signatura per diversos llocs públics, per tal que tothom que vulgui, pugui manifestar el rebuig a l’increment del preu del peatge, tot demanant la seva revisió i reducció. Des de la web de l’ens comarcal www.ccgarraf.cat es podran consultar els llocs adherits a la campanya. Les entitats, associacions, empreses i persones interessades a difondre i recollir signatures poden enviar un correu electrònic a oth@ccgarraf.cat per sol·licitar l’enviament de la graella de signatures.

Es traslladarà la proposta als ajuntaments de la comarca perquè s’hi adhereixin, tot sol·licitant als alcaldes i alcaldesses la seva col·laboració per facilitar la recollida de signatures a través dels mitjans locals que posin a disposició. A més, es proposarà que la propera sessió del Consell d’alcaldies sigui un dels punts de debat per extreure estratègies i accions de forma conjunta.

Dins la campanya es preveu sol·licitar una entrevista amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, acompanyats dels alcaldes i alcaldesses i dels agents econòmics del Garraf, que històricament han mantingut un consens en relació a la situació del peatge i de la mobilitat a la comarca.

Tanmateix es demanarà als diputats i diputades del territori que col·laborin amb aquesta iniciativa, posicionant-se al costat del Garraf, reclamant un peatge just i vetllant per la qualitat del transport públic. Igualment, es sol·licitarà una trobada urgent amb tots els portaveus dels Grups parlamentaris amb representació al Parlament de Catalunya.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.