CONTINGUT PATRIMONIAL I ARTÍSTIC
19-06-2013 23:36
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
El Museu Romàntic Can Papiol i la Masia d’en Cabanyes s’uneixen al projecte “Cases Singulars” gràcies al conveni de col·laboració signat avui entre aquesta entitat, el Consell Comarcal del Garraf i l’Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer. Aquests tres projectes s’uneixen per compartir i donar a conèixer espais culturals que han estat decisius a la història del país.
“En un moment de dificultat per la gestió de la cultura i el patrimoni, i de qüestionament de la llengua i la cultura del país -explica Juan Luis Ruiz, president del Consell Comarcal del Garraf- és bo recordar que la història del nostre país és la història dels seus avantpassats: homes i dones que han deixat petjada cultural que permet entendre el passat, però també el present i el futur. Volem que Masia d’en Cabanyes sigui coneguda, que sigui visitada i que la ciutadania se la faci seva en un doble sentit: espai d’especial identificació per a la ciutadania del territori, però que també tingui presència i sigui valorada més enllà del Garraf, que formi part dels circuits de turisme cultural del país”.
Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de l’Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer considera que “aquest conveni a tres bandes serà molt positiu per la ciutat, perquè està molt en la línea del turisme que estem impulsant, un turisme de qualitat, de persones interessades en la cultura. La Masia d’en Cabanyes i el Museu Romàntic Can Papiol són part important del llegat de la ciutat perquè expliquen la historia del nostre país i aporten informació al trencaclosques de la nostra història”.
Cases Singulars és una proposta que va néixer el 2010 amb la finalitat d’agrupar i difondre cases, palaus i espais singulars de Catalunya amb un important contingut patrimonial i artístic. Espais visitables que expliquen la història i el llegat de les persones que hi van viure. Isabel Vallès, directora del projecte explica que la idea va sorgir perquè “a Barcelona hi havia molt patrimoni ocult i van començar a fer convenis amb els propietaris d’aquestes cases i espais per obrir-los a ciutadania, per explicar la història de persones que havien fet molt per Barcelona”.
Laura Pastor, també directora de Cases Singulars, comenta que quan ja havien obert algunes cases de la ciutat “vam pensar que també podíem obrir cases de Catalunya, amb la finalitat d’aglutinar o unir tot aquest patrimoni que quedava fora de Barcelona, eren cases majoritàriament privades”.
La Masia d’en Cabanyes i el Museu Romàntic Can Papiol se sumen a les cases que ja integren el projecte de Cases Singulars: Palau Moxó, Palau Güell, Palau Moja, Casa de Manuel Rocamora, Torre Bellesguard, Estudi-Taller d’Oleguer Junyent, Casa de la Seda, Casa Museu-Arxiu Maragall, Casa Amatller, Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Cases Singulars també col·labora amb altres espais d’arreu de Catalunya: Casa Rafael Masó-Girona, Casa Museu Domènech i Montaner-Canet, Casa Coll i Regàs-Mataró, Bell Recó-Argentona, Vil·la Pau Casals-El Vendrell, Casa Prat de la Riba-Castellderçol, Casa Rafel Casanova-Moià.
Cases Singulars actua com a departament de comunicació d’aquestes cases, posant-les en un mapa cultural del país i organitzant activitats com visites comentades en les què expliquen com es vivia i com eren les famílies d’aquell moment, tant per públic local com per turistes de diferents indrets de Catalunya. També s’organitzen activitats familiars, activitats educatives, concerts o conferències.
PUBLICITAT
PUBLICITAT