Vegueria del Penedès

LA CONCA DEL GARRAF

10 depuradores per sanejar l'aigua de la conca de les rieres del Garraf


Redacció Vilanova i la Geltrú

20-02-2014 10:32

La primera estació depuradora d’aigües residuals de la conca (Olesa de Bonesvalls ) va entrar en servei el 1977

EIX. 10 depuradores per sanejar l'aigua de la conca de les rieres del Garraf

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La conca de les rieres del Garraf disposa actualment de 10 depuradores, situades a les comarques de l’Alt Penedès, Garraf i Baix Llobregat, que tracten un cabal d’aigües residuals de 66.000 m3/dia (que representa el sanejament de 143.000 habitants). Per tant, les depuradores en servei actualment garanteixen el sanejament de més del 95% de la població de la conca. 

La primera estació depuradora d’aigües residuals de la conca (Olesa de Bonesvalls ) va entrar en servei el 1977. Al mateix temps l’Agència ha dut a terme, en la mesura que els diferents sistemes de sanejament ho han requerit, les ampliacions i millores oportunes en els darrers anys. En aquest sentit, l’any 2005 es va ampliar la depuradora de Vilanova i la Geltrú i el 2010 es va ampliar la de Gavà.

Cal tenir en compte que el Programa de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes (PSARU) inclou les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l’estat ecològic de les aigües superficials, subterrànies i marines.

Evolució qualitativa

Totes aquestes actuacions desenvolupades en els darrers 35 anys en matèria de sanejament han comportat la millora qualitativa dels abocaments locals i aigües subterrànies on s’infiltraven els abocaments sense sanejar. En alguns casos també han revertit en una millor qualitat de les aigües costaneres i la garantia de l’excel·lència de les aigües de bany a les platges de la zona.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.