Vegueria del Penedès

BATUSSA ELECTORAL

Detingut un menor per l'atac al cotxe del ministre Montoro


Redacció Vilanova i la Geltrú

24-05-2014 19:23

El jove, de 17 anys, ha estat detingut aquesta nit, però ja ha quedat en llibertat amb càrrecs per atemptat a l'autoritat

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta nit un jove de 17 anys acusat d'haver participat en els aldarulls a la sortida del míting del PP a Vilanova i la Geltrú. El noi ja ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar unes hores a la comissaria dels Mossos a Vilanova. Segons un comunicat dels mossos, el menor hauria comès presumptament un delicte d’atemptat a l’autoritat, als agents de l’autoritat, danys i desordres públics. També s'han imputat dues persones, una per resistència i l’altre per atemptat a l’autoritat i desordres públics.

Els aldarulls es van produir quan el Ministre d’Hisenda Cristóbal Montoro i la líder del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, sortien d’un míting per la campanya electoral de les eleccions europees i un grup de persones van llençar  objectes i van colpejar amb un pal els vehicles oficials.

Segons han explicat els mossos, els agents es van interposar entre els manifestants i els vehicles per garantir la seva seguretat i van possibilitar així la sortida de les autoritats.  Per aquest fets els mossos van detenir un dels manifestants que increpava els vehicles i que va donar un cop amb un pal a un dels agents del dispositiu. El primer detingut pels incidents a la sortida del ministre Cristóbal Montoro també ha quedat ja en llibertat acusat igualment d'atemptat contra l'autoritat i un delicte de danys. Com a mesura cautelar, haurà de presentar-se els dies 1 i 15 de cada mes davant del jutjat.

La vicesecretària d'Organització del PPC, Dolors Montserrat, va presentar ahir una denúncia als jutjats de Vilanova i la Geltrú per atemptat contra càrrec públic, coacció i danys. Els populars consideren que no es va garantir la seva seguretat i dilluns presentaran una bateria de preguntes al Parlament per demanar explicacions al Departament d'Interior.

Per la seva part, el sindicat majoritari dels Mossos d'Esquadra, SAP-UGT, ha assegurat que el dispositiu policial va ser "correcte", i que els incidents a la sortida es van produir perquè "algú sembla interessat a buscar una foto compromesa", recordant que és època de campanya política. Segons declaracions del portaveu del SAP-UGT, Valentín Anadón, a l'ACN, els incidents es podien haver "evitat" i no haver posat en risc agents ni ciutadans si s'haguessin seguit les indicacions dels Mossos, que van oferir una sortida alternativa i més segura al cotxe del ministre d'Hisenda.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.