PLE MUNICIPAL
27-05-2014 15:28
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
En l’àmbit social, el Ple va aprovar, amb l’abstenció de la CUP, la modificació de crèdit de dues partides extraordinàries de 50.000 euros cadascuna, que es destinaran a projectes alimentaris de Creu Roja i Càrites. L’Alcalde va explicar que són “partides destinades a polítiques socials tal com es va acordar entre el govern i el PSC amb el pacte del pressupost. Aquesta partida es destina principalment a que Creu Roja i Càrites puguin atendre a les famílies amb precarietat alimentària”. La dotació econòmica també contempla ajudes per a les empreses que generin ocupació i als nous emprenedors.
Procedent del servei de Gestió del Patrimoni Municipal, el Ple va aprovar de forma conjunta tres punts referents al projecte de les obres de millora de la Casa de la Vila. Amb la voluntat d’ampliar l’ús d’aquest edifici històric per a que ampliï la seva capacitat per acollir més dependències municipals, s’ha previst la instal•lació de climatització nova, la renovació del sistema elèctric i l’adequació del sistema informàtic. La Brigada d’Obres de l’Ajuntament ha fet reforços estructurals i els mateixos treballadors rehabilitaran 20 finestres, totes de la segona planta de l’edifici. El regidor de Via Pública, Lluís Marcé, va felicitar als treballadors de la brigada d’obres i serveis: “tenim bons treballadors, que fan molt bé la seva feina, i que calculem suposaran un estalvi de 200.000 euros en les actuacions necessàries per adequar la Casa de la Vila”. El punt es va aprovar per unanimitat, amb les aportacions del regidor a l’oposició pel PP, Jorge Carretero, que va demanar “que les actuacions s’acompanyin d’un Pla de Manteniment, per a que el patrimoni local no arribi a aquest punt de deteriorament”. En aquesta línia de treball, avui dimarts, a primera hora, han començat les obres d’instal•lació del balcó de l’edifici Lola Anglada, per al que s’havia pressupostat un cost de 22.500 euros i “finalment no superarà els 4.000, gràcies a l’estalvi que representa fer ús dels treballadors de la casa”, segons va explicar Marcé.
L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, va anunciar que el servei de Gestió del Patrimoni avalua actualment les diferents dependències municipals per definir quines són les actuacions més immediates, tot i que “la prioritat són els edificis que estan oberts”. Segons Forns, aquestes actuacions també van en la línia de “conservar i mantenir en condicions el patrimoni municipal”.
La unanimitat del Ple va aprovar sol•licitar a la Generalitat de Catalunya per a l’atorgament de la Creu de Sant Jordi al Casino Prado Suburense i a la Societat Recreativa El Retiro per la seva trajectòria. Totes les forces polítiques del Ple van coincidir en que el reconeixement és totalment merescut i que posaria en valor la importància del teixit associatiu sitgetà.
Des del servei de Medi Ambient va prosperar l’aprovació de l’actualització del mapa de capacitat acústica i mapa de soroll de Sitges 2013, que fixa els límits màxims de soroll que es poden percebre al municipi en relació a l’ús predominant de cada zona. En aquesta línia, també es va aprovar, amb l’abstenció del PSC i la CUP, la declaració de les Zones Acústiques de Règim Especial (ZARE), que dins el Mapa de Soroll mostren les zones on l’activitat és elevada i es pot justificar l’existència de nivells sonors superiors als establerts amb caràcter general. Fins ara, es considerava ZARE el carrer Primer de Maig i amb l’actualització del mapa es proposa ampliar-la també als carrers Bonaire, Marqués de Mont-Roig, Santa Tecla i Joan Tarrida, on hi ha una important activitat d’oci nocturn. Paral•lelament s’establiran una sèrie de mesures correctores per reconduir la situació de soroll a paràmetres de normalitat. Les mesures, que s’hauran d’implementar en un termini de 5 anys, serviran per garantir l’aïllament acústic dels locals, de les façanes dels immobles residencials més perjudicats, i altres actuacions destinades a limitar el soroll a la via pública. Aquestes mesures s’han d’implantar en col•laboració entre l’administració, el sector econòmic i la ciutadania. La regidora d’Urbanisme, Elena Redondo, va explicar que “el soroll preocupa molt a la ciutadania i aquestes són eines que ens permetran combinar les activitats comercials i d’oci amb el descans dels veïns. Caldrà exigir molta responsabilitat als establiments”. Precisament, i per estudiar les mesures i la seva implantació s’ha creat una Comissió Mixta, en què formen part l’Ajuntament i el Gremi d’Oci Nocturn.
En relació a les platges de Sitges, el Ple va aprovar amb els vots en contra del PSC i l’abstenció del regidor pel PP, Ferran Ignasi Llombart, l’actualització de la concessió del servei i la seva explotació. Segons el regidor de Platges, Ignasi Garrigó, “l’actualització dels serveis perquè volem que quedi clar que es pot i que no es pot fer”. Des de l’oposició la preocupació principal era el soroll que podia provocar l’augment d’activitat a les guinguetes i l’ampliació de les àrees d’explotació. Tal com va explicar Ricard Vicente del PSC, “no veiem amb bons ulls el plantejament perquè es contempla un creixement exponencial en platges que no estan capacitades per assumir-lo i que pot generar més soroll i més problemes”. Jorge Carretero del PP va aconsellar al govern que “si no volen problemes, haurien de planificar les activitats, adquirir un compromís sobre els horaris i el volum de la música i tenir la capacitat de sancionar als que no compleixin”. Des de la CUP, Adrià Pet, va manifestar la preocupació de la seva formació perquè “l’ampliació no permeti fer un ús públic de les platges”. El regidor de Platges davant les consultes de l’oposició va explicar que “tot el que s’aprova està contemplat al Pla d’Usos que supervisa la Generalitat de Catalunya. Es faran les inspeccions oportunes i es dotaran de més qualitat amb noves activitats”. En aquest sentit, aquest estiu, les guinguetes comptaran amb satèl•lits de les seves terrasses, és a dir, que el servei s’aproparà a la línia de mar. També es contempla la creació d’un pantalà a la zona de Terramar, on es preveu organitzar diferents activitats.
L’aportació de sorra a les platges de Sitges, punt entrat amb caràcter d’urgència i aprovat amb l’abstenció del regidor de la CUP, va centrar també el debat del ple. A partir de la segona quinzena de juny, com va anunciar Garrigó, començarà el projecte que suposarà una aportació extraordinària de sorra de 70.000m3. L’actuació, que tindrà un cost superior als 400.000 euros, permetrà l’extracció de sorra de les bocanes de Port Ginesta i del Port d’Aiguadolç, gràcies al conveni de cooperació entre el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i l’Ajuntament de Sitges.
Mocions
En l’apartat de mocions, a excepció dels regidors del PP, el ple es va manifestar en contra de l’aplicació de la “Llei Wert”. La segona moció aprovada va ser la que instava al Govern a actuar davant la problemàtica del consum de drogues al municipi. La darrera moció presentada al Ple de Maig instava al govern a complir la normativa vigent de terrasses i a aplicar un conjunt d’actuacions per garantir la convivència ciutadana. Totes dues mocions eren presentades pel PSC i aprovades per unanimitat.
PUBLICITAT
PUBLICITAT