AVUI FARÀS PA
19-06-2014 22:52
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
L’interès per conèixer el que mengem, i l’aposta pel menjar natural i de proximitat té com a gran exponent el pa. Prova d’això n’és la creixent moda de fer-se el pa a casa. I és que a més d’un antidepressiu natural de primer ordre, fer pa a casa és la millor manera de tornar a apostar per l’antiga ‘Cultura del Pa’ que tant apreciava la nostra societat des de sempre. Jordi Morera ho té molt clar: hem d’intentar que el nostre pa ens agradi, però sobretot que ens alimenti”. A més, el llibre li dedica una especial atenció al ‘Sant greal del pa’: la massa mare! Per enganxar al lector en el seu món, Jordi comenta “Hi ha qui les prefereix rosses o morenes, jo les prefereixo salvatges!”, referint-se a l’essència del pa d’abans, les masses mare salvatges.
A través de quatre nivells de dificultat, inclou receptes variades i il·lustracions que exemplifiquen passos i resultats; els trucs i els secrets d’un forner de renom, un Einstein dels forns; tots els detalls sobre el pastat, les farines més adequades, la cocció, les panificadores...
El llibre, il·lustrat i amb tapa dura, està disponible a llibreries des del 16 de juny tant en català com en castellà:
Jordi Morera (Vilanova i la Geltrú, 1986) es defineix com “Bread Baker 2.0” i és forner de cinquena generació de l’Espiga d’OR, un establiment fundat el 1888, als estrets carrerons del casc antic de Vilanova i la Geltrú, per la seva rebesàvia Genoveva. És un apassionat del pa artesà i de comunicar aquesta passió i per això, l’any 2011 va començar l’aventura de Culturadelpa.com, un punt de trobada dels amants del bon pa. Imparteix tallers destinats a forners amateurs i col·laborant amb escoles per a professionals del sector, com l’Escola Andreu Llargués de Sabadell o el centre d’investigació Inopan de Lleida.
PUBLICITAT
PUBLICITAT