Vegueria del Penedès

PLA DE REACTIVACIÓ MUNICIPAL

Sant Pere de Ribes incentivarà al rehabilitació amb una línia de subvencions


Redacció Sant Pere de Ribes

05-07-2014 21:12

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Amb la voluntat de millorar l’estat de conservació de les façanes dels edificis del municipi, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha aprovat una línia d’ajuts a la ciutadania per a la rehabilitació i conservació d’aquestes, amb especial atenció a les cares exteriors d’immobles catalogats en el Pla General d’Ordenació Urbana com a edificis d’interès i amb la finalitat de preservar el patrimoni i paisatge urbà.

Aquesta actuació, contemplada en el Pla de Reactivació Municipal 2014-2015 amb un dotació inicial de 20.000 euros, contribuirà també a la creació de llocs de treball i a la dinamització del sector econòmic de la construcció. Si finalitzat el període de presentació de sol•licituds es posa de manifest que existeix una demanda superior a la prevista, el govern podria ampliar el pressupost destinat a aquestes subvencions per tal de donar cabuda al màxim de peticions.

A la convocatòria s’hi poden acollir totes aquelles persones o entitats que amb títol de domini o qualsevol altre dret que permeti realitzar les actuacions hagin sol•licitat i obtingut una llicència per a realitzar les obres de rehabilitació, reparació o manteniment de façanes durant l’any 2014. L’Ajuntament subvencionarà el 50% del cost de les obres quan la petició faci referència a un edifici que formi part dels conjunts, edificis o façanes que estiguin protegits i l’import màxim que s’atorgarà en aquest cas serà de 4.000 euros/façana. La resta d’edificis i façanes tindran una subvenció del 25% o d’un màxim de 2.000 euros.

Les sol•licituds es podran presentar fins el 30 de juliol a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de Ribes o les Roquetes en horari de matí (de 8:30 a 14:00 hores), adjuntant la instància, una declaració conforme es compleixen els requisits exigits i altra documentació acreditativa. Per a les obres de rehabilitació i conservació de façanes caldrà presentar el projecte o memòria valorada de les obres a executar i per a les obres d’arrebossat i pintura de façanes s’haurà d’indicar els metres quadrats a arrebossar, estucar o pintar. En tots els casos serà necessari presentar el pressupost d’execució signat i acceptat, així com l’alta de l’IAE del constructor i la ceclaració responsable d’estar al corrent del compliment de les obligacions amb Hisenda i la Seguretat Social.

Per més informació podeu consultar les bases al web municipal: www.santperederibes.cat, trucar a l’OAC al telèfon 93 896 73 00 (extensió 1) o enviar un correu electrònic a l’adreça habitatge@santperederibes.cat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.