Vegueria del Penedès

FESTA MAJOR 2014

Sitges acaba una Festa Major amb polèmica i sense morterets apadrinats


Joan Ignasi Gómez Sitges

26-08-2014 Última revisió: 29-08-2014 10:42

Els incidents amb l’Àliga a la Ballada Final deixen un gust agredolç d’una festa lluïda i multitudinària

Canal Blau/Maricel TV. Sitges acaba una Festa Major amb polèmica i sense morterets apadrinats

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Una decisió conjunta entre la Comissió de Festa Major i Santa Tecla, la regidoria i els portants de l’Àliga de Sitges va fer viure uns moments de pànic a la plaça de l’Ajuntament de Sitges durant la Ballada final. Moments abans es cremava una finestra d’una casa de la mateixa plaça i un jove s’enfilava per la façana i l’apagava. Després hi va arribar l'extintor i va crear la primera allau.

En aquest acte s’hi barregen els més joves, ataviats amb les samarretes i barrets de palla que s’han fet un lloc a la tradició sitgetana -amb més encert o menys- i també un públic familiar. L’Àliga va sortir de la plaça encesa, en direcció cap a l’indret on hi havien la gran majoria de pares amb nens petits. Aquest fet va crear una allau amb caigudes i algun que altre moment de pànic.

Aroa Llorens, presidenta de la Comissió, en declaracions a Ràdio Maricel ha explicat que “Assumim part de les culpes i admetem que és un error. Vaig patir molt.”  Per la seva part, el regidor de Tradicions i Festes, Magí Almirall, ha dit que “en aquell moment ens va semblar prudent obrir pas amb el foc” i “el que va passar va ser un incendi, atacs d’ansietat i tota la situació, analitzant el conjunt s’han de veure les decisions que es van pendre”.

D’altra banda, el Castell de Focs va tenir una durada de gairebé mitja hora i no es van poder disparar cap dels morterets apadrinats. La Pirotècnia Igual ha anunciat que han salvat tot el material i que aquests es dispararan per Santa Tecla. La Comissió va decidir aquesta opció declinant llançar-los a l’Entrada de Sant Bartomeu.

L’Entrada de Grallers va tornar a tenir com a protagonista les peces que van interpretar les colles sitgetanes de grallers i les mitges cobles al Cap de la Vila i a l’Ajuntament. Aquest any, com a convidats, hi havia el grup Tuterako gaiteroak de Navarra que va actuar el dia anterior. A destacar la peça tradicional vasca Ikusi Mendizaleak que va interpretar la colla dels Marcets i el Cant de la Senyera, que per segon cop feien sonar a Sitges. A destacar també que l’Escola de Grallers va fer sonar l’himne Nacional de Catalunya, Els Segadors.

Galeria fotogràfica sencera

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.