Vegueria del Penedès

ESCOLA PIA DE SITGES

Clara Miret, guanyadora del Premi de recerca per a la Pau del Garraf


Redacció Sitges

05-06-2015 10:00

La seva investigació, titulada “El procés de pau a Síria: pot la diplomàcia imposar-se a la violència?”, ha rebut també una menció especial per part del jurat del Premi Recerca per a la Pau

CC Garraf. Clara Miret, guanyadora del Premi de recerca per a la Pau del Garraf

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Dimecres passat es van donar a conèixer els treballs guardonats en el marc del Premi de Recerca per a la Pau que convoca la Fundació Solidaritat UB, amb l’objectiu de promoure l’educació per a la pau al batxillerat i alhora enfortir la cultura de la pau des de la recerca. 

Clara Miret Carbonell, alumna de l’Escola Pia de Sitges, ha estat guardonada amb el Premi especial del Garraf que atorga el Consell Comarcal, en marc d’aquesta convocatòria. La seva investigació, titulada “El procés de pau a Síria: pot la diplomàcia imposar-se a la violència?”, ha rebut també una menció especial per part del jurat, format íntegrament per professors de la Universitat de Barcelona.

Miret, que ha comptat amb la tutoria d’Anna Barrachina, explica al seu treball el gran interès que ha tingut des de petita per la tasca de la comunitat internacional en els conflictes armats. Per això, quan li van demanar escollir un tema pel treball de recerca va decidir “fer una investigació sobre les iniciatives dels actors internacionals en un conflicte armat”. El seu treball inclou un apartat teòric sobre els conflictes armats i les seves característiques i sobre els processos de pau com a mètode de resolució d’aquests conflictes. L’alumna també ha elaborat un apartat sobre les Nacions Unides, una anàlisi i seguiment de la Guerra Civil a Síria i una entrevista amb Vicenç Fisas, director de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB.

El jurat del Premi va seleccionar el treball “Movimento dos trabalhadores rurais sem terra do Brasil” de Maria Garrido Sellabona, com a millor recerca per a la Pau a nivell de Catalunya. Aquest treball analitza el moviment dels treballadors sense terra (MST), un fenomen polític i social que defensa la reforma agrària al Brasil.

Així mateix, es van concedir mencions especials als treballs  “Cos, art i vida: Performances, art d’acció i una marxa molt solidària” d’Iván Claverías; “El desenvolupament de l’educació a Etiòpia”, d’Ennatu Domingo; “Els CIE, una realitat incòmoda”, de Mireia Serra i “La lluita silenciosa. Un crit a la llibertat, la democràcia i la igualtat de les dones al segle XXI” de Noemí Egea, Patrícia Pérez i Raquel Arias. Aquest últim treball també es va endur el Premi Joan Gomis, que atorga l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

L'acte del lliurament del Premi, que va tenir lloc a les instal·lacions de la Universitat de Barcelona, va estar presidit pel rector del UB, Dídac Ramírez i va comptar amb intervencions de Carme Panchón, vicerectora d’Administració i Organització de la UB; Antoni Sans, director de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE); Jordi Cortés, en representació de l’Ajuntament de Barcelona; Marta Macias, directora general de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament; David Bondia, professor de Dret Internacional i membre del jurat i Núria González, coordinadora del programa Recerca per a la Pau.

La promoció del Premi de Recerca per a la Pau s’emmarca dins el Programa Garraf per la Pau que el Consell Comarcal del Garraf desenvolupa des de l’any 2005 amb la finalitat de promoure la cultura de pau en el territori, amb especial èmfasi en els centres educatius.

La presentació al públic del treball guardonat del Garraf tindrà lloc el 15 de juny a les 19h, a la seu del Consell Comarcal, de la Plaça Beatriu de Claramunt 5-8 de Vilanova.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.