Vegueria del Penedès

INSTITUT DE RECERCA I TECNOLOGIA AGROALIMENTÀRIA

Mor Amadeu Francesch, recuperador de la raça de gallines penedesenca


Redacció Vilafranca del Penedès

08-06-2016 10:57

Una de les darreres i cabdals aportacions d'Amadeu Francesch ha estat la incorporació del granet de raïm a la dieta de la Gallina Penedesenca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha expressat avui el seu condol per la mort del del genetista i recuperador de la raça de gallines penedesenca, Amadeu Francesch, que des de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària, a principis dels anys 90, va fixar els patrons genètics de les seves quatre varietats pures (aperdiuada, barrada, blat i negra) així com el perfil de la Negra Millorada, el conegut Gall del Penedès. Amadeu Francesch va morir dimecres de la setmana passada.

Vinculat a la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès des de la seva recuperació a finals dels 80, hi ha estat sempre present, vetllant per l’autenticitat de la raça de la gallina penedesenca i participant activament en el concurs de raça de la Gallina penedesenca.
Una de les darreres i cabdals aportacions d'Amadeu Francesch ha estat la incorporació del granet de raïm a la dieta de la Gallina Penedesenca, després de mesos i mesos d'estudis i proves, fet que va ser determinant per a l'obtenció de la IGP-Indicació Geogràfica Protegida que distingeix des de fa uns mesos la Raça Penedesenca.

A banda d’expressar el seu condol a la família d’Amadeu Francesch, l’Ajuntament de Vilafranca vol refermar el seu compromís a mantenir el patrimoni viu que suposa la Raça de Gallina Penedesenca i vetllar per la seva continuïtat i consolidació, en què la Fira del Gall juga un paper fonamental.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.