Vegueria del Penedès

SEGURETAT SOCIAL

Tractament de fecundació in vitro


Irene Domenech El Vendrell

11-01-2017 22:31

Fecundació in vitro. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El meu marit i jo teníem dificultats per tenir un fill i vam acudir a la Seguretat Social. Després de fer-nos unes proves ens van dir que necessitàvem fer-nos un tractament de fecundació in vitro. També ens van dir que ens podíem oblidar d'apuntar-nos a la llista d'espera per fer-ho a través de la sanitat pública perquè era molt i molt llarga i, tot i que jo entraria perquè tinc 37 anys recent complerts, seria molt problable que complís els 40 anys estant a la llista i si no s'ha iniciat el tractament en aquell moment, em farien fora de la llista.

Tot i així, amb aquest escrit no vull valorar els temes de les llistes d'espera. La meva parella i jo ja hem decidit que preferim optar per anar a una clínica privada perquè els meus òvuls són millors ara amb l'edat que tinc que no més tard i, a més, no seria realment probable accedir al tractament. La meva queixa és per una altra cosa.

La medicació necessària per al tractament puja entre 800 i 1200 euros i es compra en una farmàcia, per què no està coberta per la Seguretat Social? La raó no és que me l'hagi receptat un especialista de la medecina privada, perquè també ha estat un especialista qui m'ha receptat uns medicaments per l'hipotiroidisme i avui mateix me l'han receptat a través del meu CAP. Per això m'agradaria conèixer quin motiu ho impedeix, quin principi legal, quina norma...

Aquesta és la meva queixa, que dos persones que estem cotitzant cadascun des de fa 20 anys aproximadament no tinguem coberta ni una part d'aquesta gran despesa a la que, per suposat, cal sumar el tractament de la fecundació in vitro que pot oscil·lar entre 3000 i 5000 euros.

Em sembla d'una hipocresia enorme que s'estigui dient que estem a la cua dels naixements a nivell mundial o europeu i que després ens trobem amb tots aquests impediments.

També voldria aprofitar per comentar que sembla mentida que els laboratoris UNILABS i ECHEVARNE, que són els únics que realitzen el seminograma tipus FISH. Un estudi dels espermatozous molt específic i que puja molts diners, estem parlant de 287 euros a UNILABS i de 526 euros a ECHEVARNE, no disposen de sales d'extracció i els homes que han de donar la mostra (si vius a més d'1 hora del laboratori cal aconseguir-la in situ) han d'utilitzar el lavabo ordinari perquè no hi ha habilitada cap sala d'extracció. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.