Vegueria del Penedès

CORRUPCIÓ

El representant legal de CDC nega finançament irregular del partit tot i la sentència del 'cas Palau'


ACN Barcelona

15-01-2018 14:11

L'exregidor vilanoví Francesc Sànchez confirma que recorreran la decisió del tribunal i es mostra convençut que Osàcar no entrarà a la presó

Pla general de Francesc Sànchez, representant de CDC, amb Xavier Melero, advocat de Daniel Osàcar, al darrere, el 15 de gener de 2018. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El representant legal de CDC, Francesc Sànchez, ha negat aquest dilluns finançament irregular del partit, tot i que la sentència del 'cas Palau' considera acreditat que Convergència va rebre irregularment diners de Ferrovial i acorda el decomís dels 6,6 MEUR obtinguts en la comissió de tràfic d'influències. "El delicte es tràfic d'influències i blanqueig de capitals per a Daniel Osàcar [extresorer del partit]. El que es fa a Convergència és el comís dels diners produïts per aquest delicte, però en cap cas per finançament irregular. No hi havia aquest delicte en el seu moment", ha afirmat Sànchez davant els periodistes. El representant legal de CDC ha confirmat que recorreran la sentència i ha lamentat que el tribunal hagi "comprat pràcticament en la seva majoria" la tesi de la Fiscalia, si bé ha reconegut que s'ha "rebaixat de forma important la pena sol·licitada" per a Osàcar, condemnat a quatre anys i cinc mesos de presó mentre que el Ministeri Públic en demanava vuit. "Estem convençuts que Daniel Osàcar no entrarà a la presó", ha dit.

Sànchez considera que el 'cas Palau' "ja ha tingut" repercussió política per a CDC. "Convergència ha estat jutjada al llarg d'aquests anys i ha desaparegut de l'òrbita dels partits que es presenten a eleccions. Convergència ja ha pres les decisions pertinents", ha assenyalat a la sortida de l'Audiència de Barcelona el representant de la formació, que ha afegit: "Crec que cap patit en tot el territori ha actuat com ho ha fet Convergència amb relació a la seva responsabilitat política".

El representant legal de CDC ha assegurat que el PDeCAT és un "partit nou", que "no té cap tipus de vinculació amb aquest tema" i és qui "exerceix la vida política a Catalunya". Sànchez ha subratllat que Convergència "és un partit que està desapareixent i que no es pot liquidar des del punt de vista econòmic, entre altres coses, per aquesta ['cas Palau']" i ha evitat contestar sobre si la formació haurà de recórrer al patrimoni de les seves seus per respondre al decomís dels 6,6 MEUR: "Dependrà de la sentència ferma".

Pel que fa a la condemna d'Osàcar, el representant de CDC ha assenyalat que no hi estan d'acord, perquè creuen "en la seva absoluta innocència" i que per això recorreran la sentència que s'ha fet pública aquest dilluns. Sànchez creu que trobaran els arguments jurídics per poder rebaixar la condemna de l'extresorer "del tot".

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.