Vegueria del Penedès

PLE MUNICIPAL

Habitatges d’ús turístic a Vilanova: propostes des de l’oposició


Ariadna Llorens i David Montes Vilanova i la Geltrú

07-02-2018 11:54

Cal assegurar la bona convivència amb els veïns, i també evitar l’ especulació urbanística, fets que haurem d’ abordar pel bé comú de la ciutadania, i per mantenir una ciutat amable i equilibrada

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Pla de  màrqueting turístic de ciutat, que vàrem presentar al 2016, fruit d’una feina intensa, proposa una sèrie d’ accions, de les quals, i dins de les anomenades línies estratègiques, en destaquem dues: incrementar el nombre de pernoctacions un 20%, en el període 2017-2020, i posicionar la ciutat com oberta i receptiva al turisme. Alhora, el propi pla assenyala, que la nostra ciutat segueix oferint una nombre de places hoteleres relativament petit, esdevenint una certa mancança a les expectatives de creixement en aquesta línia.

També cal destacar el notable increment dels habitatges d’ús turístic a la ciutat, que els darrers anys, ha experimentat una clara tendència a l’alça. Aquest fet, que cal valorar positivament, també proposa reptes que caldria entoméssim amb la màxima diligència com a ciutat, atenent a les experiències properes que estan produint-se en municipis pròxims, i sobretot a la mateixa capital catalana.

Una tendència global per la gran àrea de Barcelona, impulsada pel seu gran lideratge turístic, accelerada alhora pel també important creixement tecnològic, i possibilitació   normativa, que de forma inequívoca ha modificat els estàndards del funcionament turístic,  per permetre que els anomenats pisos turístics siguin una veritable resposta al mercat. Com a ciutat amb força segona residencia, i amb un atractiu potencial en clar creixement, i davant de la situació macroeconòmica, i de revolució 4. 0, considerem que el nostre municipi ha de ser actiu en aquesta qüestió, i encarar una proposta estratègica àmplia i aprofundida de ciutat, davant d’un futur prou proper.

De fet, en pocs anys aquest ús dels habitatges s’ha convertit en una alternativa als hotels i especialment, interessant pel turisme de tipus familiar, on Vilanova i la Geltrú, té un client referent, recordem que més del 50% dels visitants a la nostra ciutat són famílies. També és destacable que aquesta activitat comença a mostrar un cert esperit professionalitzant, que cal esmentar.

Per tot això, acompanyats en la presentació de la proposta pels grups de ERC i Som VNG, hem assolit que des de l ‘Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i aprovat unànimement al darrer Ple municipal, s’entomi el lideratge d’aquesta qüestió, i es proposi una ordenació urbanística que permeti establir línies estratègiques que regulin el potencial creixement del nombre d'habitatges d'ús turístic a la ciutat, establint possibles distribucions i elaborant propostes que permetin que aquesta oportunitat eviti les concentracions excessives i altres possibles efectes no desitjables, d’una evolució no controlada.

A més, hem exigit que aquest treball incorpori necessàriament  les propostes dels veïns i veïnes, agents turístics, gremis i totes les entitats rellevants al sector turístic i de la promoció de ciutat, relacionats, i es disposi d'informació completa i permanentment actualitzada. És essencial posar a l'abast de tothom (persones que visiten la ciutat, turistes i ciutadania) la informació completa i permanentment actualitzada dels habitatges d'ús turístic que hi ha a Vilanova i la Geltrú, com a eina indispensable per gestionar l'activitat i mantenir-la activa.

Entre tots, cal assegurar la bona convivència amb els veïns, i també evitar l’ especulació urbanística, fets que haurem d’ abordar pel bé comú de la ciutadania, i per mantenir  una ciutat amable i equilibrada, que aposti per un model turístic sostenible. Però alhora no menystenir una activitat turística que afegeix una part considerable de llocs de feina i producte interior brut municipal que no podem perdre, i cal gestionar i regular, per mantenir i millorar-ne la seva productivitat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.