Vegueria del Penedès

PACTES DE GOVERN

Som VNG aposta per un pacte de govern a Vilanova amb ERC i la CUP, i insta JxCat a facilitar la investidura


ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú

29-05-2019 11:27

La formació morada assegura que “la ciutadania demana enviar la sociovergència a l’oposició”

Enver Aznar, alcaldable de Som VNG. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els dos regidors de Som VNG recullen el guant d’ERC per investir a Vilanova i la Geltrú una alcaldessa alternativa al candidat guanyador del PSC, però hi posen una condició: JxCat no ha de formar part del proper govern i s’ha de limitar a donar suport a la investidura. La formació adscrita a Podem, encapçalada per Enver Aznar, recorda que els últims anys hi ha hagut bona sintonia amb ERC i la CUP, i aposta per transformar aquest equip en el nou govern de la ciutat. “La ciutadania ha dit que cal enviar la sociovergència a l’oposició”, apunta Aznar a l’ACN. Els morats recorden que l’acord a tres bandes amb cupaires i republicans suma 12 dels 25 regidors del ple, i confien que JxCat els acabarà concedint el tretzè vot necessari per investir la candidata d’ERC.

Aznar s’oposa en rodó a permetre que el candidat del PSC, Juan Luis Ruiz, sigui el proper alcalde de la ciutat. Per això insisteix en traçar un acord de govern alternatiu amb cupaires i republicans que es tradueixi en la investidura de la candidata d’ERC, Olga Arnau, com a nova alcaldessa. La intenció de Som VNG és definir durant els propers dies com seria aquesta proposta executiva, i anar a seduir després JxCat per a què aquests facilitin la investidura.

El cap de files dels morats insisteix que Som VNG, la CUP i ERC –que van compartir tres anys d’oposició durant l’última legislatura- s’avenen, a grans trets, en qüestions com les polítiques socials, l’habitatge i la gestió de la via pública. “Tot allò que s’ha de fer per a la ciutat a partir d’ara no ho podem fer ni amb PSC ni JxCat al govern, perquè ells són els responsables de la degradació actual”, afirma.

A parer d’Aznar, fins el 15 de juny “hi ha suficient marge” per negociar amb els post convergents i que aquests els proporcionin un vot per investir Arnau. Tot i el cop de porta anunciat al PSC, Aznar també assegura que “no té cap problema” per reunir-se amb el socialista Juan Luis Ruiz si li ho demana, “per una qüestió de normalitat democràtica”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.