Vegueria del Penedès

FUNDESPLAI

L’espai jove La Nau acollirà una nova edició del projecte d’inclusió sociolaboral Trescajove


Redacció Vilafranca del Penedès

25-07-2019 9:10

El Trescajove ofereix 20 places a joves de 18 a 29 anys en atur, inscrits a la Garantia Juvenil i amb el compromís de participar i assistir a un mínim de 85% de les sessions

L’espai jove La Nau acollirà una nova edició del projecte d’inclusió sociolaboral Trescajove. Ajuntament de Vilafranca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) i el servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca s’alien un any més per desenvolupar el Trescajove a la vila, i oferir a les persones joves que es trobin en situació d’atur l’oportunitat de formar-se en l’àmbit de l’educació del lleure, a través del títol oficial de monitor/a de Lleure infantil i juvenil (homologat per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya).

Tal i com ha destacat, el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, el Trescajove, va “més enllà de l’aspecte formatiu, busca afavorir el desenvolupament personal i la integració social i laboral de les persones joves a través de l’acompanyament en el procés de la recerca de feina, i la realització d’una primera experiència laboral en el món del lleure”. Per això, a banda de la formació necessària per a disposar el títol de monitor/a de lleure, el projecte inclou un mòdul de treball específic en competències i habilitats primordials pel desenvolupament i creixement personal i professional: autoconeixement, gestió de les emocions, visió crítica, resolució de conflictes i el treball en equip  a través de l’acompanyament tant individual com grupal, i un mòdul de pràctiques.

La segona edició del projecte a Vilafranca es realitzarà del 9 d’octubre al 13 de desembre, de dilluns a divendres, de les 9.30 a les 14h (part teòrica), en un espai proper a les persones joves com l’espai jove La Nau, i a partir del gener de 2020, els i les joves participants realitzaran el mòdul de pràctiques i la memòria del projecte.

En total, el Trescajove té una durada de 375 hores obligatòries distribuïdes en 4 mòduls (el curs de monitor/a de lleure, el mòdul d’habilitats personals i socials, el mòdul de pràctiques, les tutories individuals i grupals, i el coneixement dels recursos del territori), i inclou la realització de 10 hores més opcionals, per poder desenvolupar una experiència pràctica d’un projecte d’Aprenentatge i Servei (ApS).

A qui va dirigit el Trescajove?

Tal i com ha assenyalat l’Èric Martínez, coordinador del projecte, el finançament del programa de la Garantia Juvenil a través de la Cambra de Comerç de Barcelona, “permet ampliar el Trescajove a perfils molt diversos de joves, i això facilita que el treball d’acompanyament i suport als i a les joves sigui també més ampli i que requereixi d’un treball més individualitzat”.

La Garantia juvenil és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil i les persones joves que hi poden optar han d’estar enregistrats a l’atur i no estar estudiant.

El Trescajove ofereix 20 places a joves de 18 a 29 anys, i els requisits que han de complir els i les participants al projecte són els següents: estar en situació d’atur, estar convenientment inscrits a la Garantia Juvenil i el compromís a participar i assistir a un mínim de 85% de les sessions.

El termini que tenen els i les joves per inscriure’s de manera gratuïta al projecte és fins al 4 d’octubre, al Servei d’Informació i Assessorament per a Joves – SIAJ, o al mateix Espai Jove La Nau, tant presencialment com per telèfon. A banda de la inscripció, posteriorment es realitzaran entrevistes individuals als participants abans de començar el projecte.

En cas que els i les joves requereixin més informació tant del Trescajove com  de la Garantia Juvenil, a través del SIAJ se’ls informarà i acompanyarà en el procés d’alta perquè puguin realitzar la inscripció correctament i complir amb tots els requisits necessaris.

Per a més informació es pot consultar el web joventut.vilafranca.cat, presencialment al SIAJ i a La Nau (excepte durant el període del 15 a l’1 de setembre que ambdós serveis romandran tancats per vacances), a través de l’adreça electrònica siaj@vilafranca.org o al telèfon 93 892 20 20.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.