Vegueria del Penedès

CRISI DEL CORONAVIRUS

Representants culturals demanen un #Apagadacultural de 48 hores a les xarxes en contra del ministre Rodríguez Uribes


ACN Barcelona

09-04-2020 21:11

La Unió d'Actors i Actrius de l'Estat se sumen a la iniciativa prevista per divendres i dissabte

Representants culturals demanen un #Apagadacultural de 48 hores a les xarxes en contra del ministre Rodríguez Uribes. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Representants culturals han demanat una aturada del sector durant 48 hores a través del hashtag #Apagoncultural #apagadacultural entre divendres i dissabte contra del ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes. El titular espanyol de Cultura va manifestar aquesta setmana que no era el moment d'activar recursos per al sector: "Ja arribarà el moment d'impulsar i reimpulsar per a la cultura i l'esport. Avui toca pensar en els malalts, en salvar-los-hi la vida i en parar el virus". Les paraules del ministre no han agradat al sector, que l'ha criticat durament a través de les xarxes socials. Una de les mesures proposades ha estat l'#Apagoncultural de 48 hores que ja ha rebut el suport de la Unió d'Actors i Actrius de l'Estat i de diversos col·lectius.

En un comunicat, la Unió d'Actors i Actrius de l'Estat ha criticat que el ministre no hagi dut a terme un paquet de mesures específiques per al sector i ho ha titllat com una falta de consideració envers un sector que "s'ofega dia a dia i que veu com van passant les setmanes i no es prenen mesures específiques per als seus treballadors".

Així mateix, des de la Unió d'Actors i Actrius de l'Estat s'ha fet una crida a sumar-se a aquesta iniciativa per "aconseguir el major impacte possible i que la cultura no estigui present aquests dies a les xarxes socials".

Han donat suport també a la iniciativa a través de les xarxes, entre molts altres representants del món cultural, l'Associació de professionals de circ de la Comunitat valenciana, Actors i Actrius Professionals Valencians, la companyia La íntegra teatro, la productora audiovisual Hypnos Films, la productora teatral Ventrículo|Veloz Producciones i el grup de música El pot petit, així com els actors Alba Flores, Ignasi Guasch, Gorka Otxoa.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.