Vegueria del Penedès

CRISI DEL CORONAVIRUS

Es desconvoca l''Apagada Cultural' de 48 hores després que el govern espanyol hagi anunciat una reunió amb el sector


ACN Barcelona

11-04-2020 9:59

La Unió d'Actors i Actrius de l'Estat dóna un vot de confiança a l'executiu

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Unió d'Actors i Actrius ha desconvocat l''Apagada Cultural' de 48 hores que estava prevista per a aquests divendres i dissabte després que el govern espanyol hagi anunciat que "en els propers dies" el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, convocarà el sector a una reunió. En un comunicat, l'associació ha volgut donar "un vot de confiança" a l'executiu, ja que el govern espanyol ha avançat que estudiarà la singularitat del sector per adaptar-hi les mesures. "Aquestes paraules són molt importants, donen esperances a un sector la recuperació econòmica del qual serà molt més complicada i els treballadors del qual no es poden atenir a les mesures preses fins ara", han dit, tot confiant que els anuncis "es facin realitat".

La campanya es va fer pública el dijous, quan diversos representants culturals van engegar a través de les xarxes socials el hashtag #Apagoncultural. Es tractava d'una resposta al titular de Cultura espanyol, que va dir que no era el moment d'activar recursos per al sector: "Ja arribarà el moment d'impulsar i reimpulsar per a la cultura i l'esport. Avui toca pensar en els malalts, en salvar-los-hi la vida i en parar el virus".

A la iniciativa s'hi van sumar, entre molts altres representants del món cultural, l'Associació de professionals de circ de la Comunitat valenciana, Actors i Actrius Professionals Valencians, la companyia La íntegra teatro, la productora audiovisual Hypnos Films, la productora teatral Ventrículo|Veloz Producciones i el grup de música El pot petit, així com els actors Alba Flores, Ignasi Guasch, Gorka Otxoa.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.