Vegueria del Penedès

CRISI DEL CORONAVIRUS

Vilafranca del Penedès preveu que la crisi del coronavirus costarà un mínim de 2,5 MEUR a les arques municipals


ACN/ Gemma Sánchez Vilafranca del Penedès

25-04-2020 8:51

L'Ajuntament calcula que deixarà d'ingressar 1,7 MEUR

Gran pla general de la façana principal de l'ajuntament de Vilafranca del Penedès. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès estima que la crisi provocada per la covid-19 tindrà un impacte mínim de 2,5 milions d'euros (MEUR) a les arques municipals. Segons dades a les que ha tingut accés l'ACN, el consistori calcula que el gruix més important d'aquests diners correspondran a la pèrdua d'ingressos, principalment d'impostos i serveis públics: 1,7 MEUR. Al mateix temps, preveu haver de destinar 200.000 euros a indemnitzar contractes de serveis i 100.000 euros per a la compra de material destinat al teletreball de la plantilla municipal. Pel que fa a la despesa social, la previsió de l'Ajuntament és destinar-hi un mínim de 500.000 euros, tot i que no es descarta ampliar aquesta partida fins arribar al milió.

En el cas de l'1,7 MEUR calculats en pèrdua d'ingressos, l'Ajuntament fa aquest càlcul per a un període que va des de l'inici del confinament fins al setembre pel que fa a les taxes. Pel que fa als impostos –molts dels quals ara s'han aturat i es reprendran després de l'estat d'alarma- el consistori ja preveu nombrosos impagaments, bé sigui per insolvència o pel tancament d'activitats comercials.

L'Ajuntament destaca que treballa amb la previsió d'impacte global de 2,5 MEUR, si bé és a l'espera que altres administracions superiors puguin fer aportacions per afrontar aquesta despesa.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.