Vegueria del Penedès

VALORACIÓ

Els turistes del 2019 puntuen Sitges amb un 8,5, segons un estudi de la Diputació de Barcelona


Redacció Sitges

04-11-2020 8:56

L'amabilitat dels veïns, la seguretat, les platges, la restauració i el comerç, els aspectes més valorats pels visitants

Els turistes del 2019 puntuen Sitges amb un 8,5, segons un estudi de la Diputació de Barcelona. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els actius més valorats de Sitges pel turista són el caràcter i amabilitat de la dels seus habitants, la seguretat, les platges, la restauració i el comerç. Així ho desvetlla l’estudi del perfil de turista 2019, en el que la vila obté una puntuació global de 8,50 sobre 10, en concordança amb el 8,47 obtingut a l’estudi de reputació online presentat la setmana passada. El regidor de Turisme, Luis Miguel García, ha explicat que “tot i que el resultat està per sobre de la mitjana i per sobre de destinacions amb atributs similars, encara volem ser més ambiciosos i continuem treballant per augmentar aquesta puntuació any rere any”.

L’estudi, elaborat per la Diputació de Barcelona, revela que el segment d’edat més important és dels 45 als 54 anys (28,01%), amb una edat mitjana de turista de 47 anys, que pernocta a la vila una mitjana de 6,2 nits i amb una despesa total per persona durant tota l’estada de 1.028,5 euros: Aquesta xifra augmenta la de 2018 que era de 990 euros, considerada ja com a molt alta pels experts.

Segons l’estudi, un 62,75% dels turistes són homes i un 37,25% dones; un 51,54% procedeix de països europeus; un 48% ve en avió, i un 36,8% visita Sitges en parella. A més, un 63,4% repeteix, i el 45,6% ho fa en més de quatre ocasions. Les activitats més habituals del turista a Sitges són passejar, invertir temps a les platges, la gastronomia i les compres, ja que els turistes que opten per Sitges per raons d’oci representen el 77,59%, per davant de motius professionals (14,85%), o personals (7,56%).

Tot i l’actual estat de pandèmia continuen els treballs per estudiar les dades recollides aquest 2020. La previsió és que la situació sanitària provocada per la COvid-19 alteri completament el perfil del turista.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.