CONSELL
08-03-2022 20:25
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
El seu color és groc brillant i el seu sabor una mica amarg. Aquesta espècia és originària d'Àsia i a part d'aromatitzar menjars, té grans propietats biològiques, motiu pel qual és usada molt en medicina i farmàcia.
Entre els seus beneficis (sempre pres en petites quantitats), destaquen:
- És antioxidant.
- Té propietats antiinflamatòries.
- És font de vitamines C, E i K així com de minerals com el calci, el potassi, el ferro o el magnesi.
- Reafirma la pell.
- Alleuja el mal de coll.
- Alleuja els dolors d'artrosis.
- Ajuda en la digestió dels menjars.
- És un medicament natural contra la síndrome de l'intestí irritable.
Però a més, té altres usos per a la llar, com poden ser:
- Es fa servir per tenyir.
- És un excel·lent repel·lent d'insectes natural.
El seu valor nutricional és escàs, pel fet que com dèiem, ha de ser pres en petites quantitats, ja que de no fer-ho, pot provocar dolors intestinals.
Han d'evitar prendre la Cúrcuma, els malalts oncològics, les dones embarassades, els nens, els diabètics i les persones que prenen anticoagulants.
PUBLICITAT
PUBLICITAT