Nova etapa

Ramon Arnabat, nou president de l’Institut d’Estudis Penedesencs

L'historiador vilafranquí assumeix el compromís d’obrir un debat intern i extern sobre el paper de l’Institut en el present i el futur del Penedès

Ramon Arnabat, nou president de l’Institut d’Estudis Penedesencs . IEP

Ramon Arnabat, nou president de l’Institut d’Estudis Penedesencs . IEP

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest diumenge 3 d’abril es va celebrar l’Assemblea de l’Institut d’Estudis Penedesencs al castell de Sant Martí Sarroca, juts on fa 45 anys, el 1977, es va fundar l’IEP. L’Assemblea va aprovar els comptes del 2021 i el pressupost del 2022 i va servir perquè la Junta sortint s’acomiadés dels socis. La presidenta Dolors Garcia va agrair la confiança depositada en ella i la seva Junta al llarg dels darrers quatre anys, durant els quals han hagut de fer front a la crisi de la Covid-19 i a l reestructuració econòmica de l’entitat. Tasques realitzades amb èxit. L’assemblea reconegué l’esforç realitzat i agraí a Dolors Garcia i la seva Junta la tasca desenvolupada.

L’Assemblea de l’IEP va escollir a continuació i per unanimitat dels presents la nova Junta de l’entitat encapçalada per Ramon Arnabat, com a president i formada per Josep Anton Herrera (vicepresident), M. Teresa Sadurní (Secretaria), Àngels Parés (Tresoreria)  i Lluís Hill, Ariadna Rivas,  Xavier Esteve, Aina Catasus i Ramon Marrugat (vocals).  Ramon Arnabat dirigí unes paraules als presents agraint la seva confiança i comprometent-se a mantenir l’activitat de l’IEP i assentar els seus fonament econòmics, socials i culturals, adaptats a la situació actual i el futur, en el que l’IEP està cridat a tenir un gran protagonisme en la mesura que es vagi configurant la vegueria del Penedès. Arnabat afegir que es comprometia a “obrir un debat intern i extern sobre el paper de l’IEP al Penedès avui i demà”

Com a cloenda i acte obert al públic, l’alcalde de Sant Martí Sarroca i la regidora de Cultura donaren la benvinguda als assistents, i es pronunciaren les conferències de Joan Solé Bordes sobre els antecedents i els inicis de l’Institut d’Estudis Penedesencs; i de Josep Anton Herrera sobre la primera presidenta de l’IEP Teresa Besora.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local