Consell de l'Audiovisual

Curtmetratges al transport escolar del Garraf per promoure l’educació audiovisual

El Consell Comarcal del Garraf i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya inicien una prova pilot: 120 alumnes de secundària visionen vídeos que formen part del programa eduCAC en les pantalles dels autocars

Curtmetratges al transport escolar del Garraf per promoure l’educació audiovisual. CC Garraf

Curtmetratges al transport escolar del Garraf per promoure l’educació audiovisual. CC Garraf

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Consell Comarcal del Garraf i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) han iniciat una prova pilot en el transport escolar per promoure i difondre l’educació mediàtica entre l’alumnat de secundària. En la prova hi participen 120 alumnes d’Olivella, que visionen vídeos curts en les pantalles dels autocars escolars que els transporten diàriament a dos instituts de Sant Pere de Ribes.

La prova pilot, que va començar fa dues setmanes i que acabarà a final de mes, té com a objectiu implementar el programa eduCAC, una iniciativa del CAC. El programa té la voluntat de proporcionar a les escoles, a l’alumnat i a les famílies recursos educatius per fer un ús crític i responsable dels mitjans de comunicació.

A través d’aquesta col·laboració també es vol potenciar el coneixement del llenguatge audiovisual i impulsar bons hàbits en el consum audiovisual dels joves. Els participants en la prova són alumnes dels IES Can Puig i Montgrós, de Sant Pere de Ribes.

Per a aquest programa pilot, el CAC ha adaptat, a partir de continguts propis, 11 píndoles audiovisuals d’un minut i mig de durada, amb temàtiques com ara la identitat digital, l’addicció a les pantalles, les xarxes socials, el mòbil, les relacions a les xarxes i el gènere.

Durant el mes de maig i en dos viatges setmanals es visionen les píndoles en les pantalles dels autocars, amb una explicació per part dels monitors del servei de transport. Posteriorment, es treballen les temàtiques a través d’un qüestionari electrònic amb unes preguntes sobre la píndola visionada, per a avaluar l’impacte de l’activitat.

Les institucions organitzadores també s’adrecen als pares i mares dels alumnes, mitjançant WhatsApp, per tal de complementar les activitats en l’àmbit familiar.

En una segona fase, les activitats del programa eduCAC es faran en els dos centres escolars esmentats, en aquest cas, a les aules i dins de l’horari acadèmic.

Posteriorment, el mes de juny, s’oferirà el programa a tots els centres escolars de la comarca del Garraf. I, finalment, a més llarg termini i en funció dels resultats, hi ha la voluntat d’obrir el programa a totes les comarques de Catalunya. El programa eduCAC, que es va iniciar en el curs 2018-2019, és una iniciativa del CAC que compta amb la col·laboració del Departament d’Educació.

El CAC, creat l’any 2000, és el regulador audiovisual independent que vetlla perquè els continguts audiovisuals s’adeqüin a la normativa. L’organisme gestiona les llicències audiovisuals i impulsa l’autoregulació en els mitjans i l’educació en comunicació audiovisual.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local