Pintura

L’artista Eduard Arranz-Bravo torna a Sitges amb obres de gran format

La mostra, que reuneix 20 obres realitzades entre els anys 2021 i 2022, es pot visitar al Mercat Vell fins al 3 de juliol

L’artista Eduard Arranz-Bravo torna a Sitges amb obres de gran format . Ajuntament de Sitges

L’artista Eduard Arranz-Bravo torna a Sitges amb obres de gran format . Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’artista català Eduard Arranz-Bravo torna a Sitges per exposar una selecció de la seva obra de gran format més recent. La mostra monogràfica, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges, s’ha inaugurat aquest dijous al Mercat Vell i reuneix 20 quadres pictòrics, creats entre el 2021 i el 2022 per aquest pintor de 80 anys.

Eduard Arranz-Bravo (Barcelona, 1941) és considerat un dels artistes contemporanis catalans més rellevants. És pintor, escultor, gravador i dibuixant català amb una llarga trajectòria i molt conegut als Estats Units, on les seves obres, plenes de color i vitalitat, tenen un gran èxit. L’any 2005 Arranz-Bravo ja va exhibir una exposició antològica a l’Edifici Miramar de Sitges sobre els diferents períodes creatius. El pintor ha exposat als principals museus del món i té obres seves a les col·leccions del Maca, entre altres equipaments museístics.

El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, destaca que “l’artista torna a exposar a Sitges i ho fa gràcies a la Fundació Ave Maria. És un orgull acollir la seva obra al Mercat Vell en aquesta exposició compartida”.

Actualment, les obres de l’artista s’exposen en diversos dels museus més importants del món i compta amb una fundació que porta el seu nom i que vetlla per la promoció de la seva obra i de l’art emergent. Eduard Arranz-Bravo reconeix que “sóc un treballador de la pintura“ i afegeix que “m’agrada que la gent gaudeixi amb la pintura i la cultura en general”.

El pintor té també una llarga trajectòria solidària i ja havia col·laborat anteriorment amb el Fons d’Art de la Fundació Ave Maria amb la seva participació en dues edicions de la col·lectiva “Art a les Hamaques”, impulsada per la institució. Alhora també ha fet donació de l’oli sobre tela “Camille”, que juntament amb l’obra “Cava a Sitges”, conformen una aportació d’obres de l’artista important al Fons d’Art de la Fundació.

La Fundació Ave Maria disposa d’una àmplia col·lecció d’art solidari integrada per més de 500 obres que artistes de diferents disciplines i particulars han donat a la Fundació amb l’objectiu d’ajudar a divulgar la tasca d’aquesta institució a favor de les persones amb diversitat funcional i recaptar fons per al desenvolupament dels projectes  en els quals treballa, entre d’altres. A través d’exposicions com l’actual d’Arranz-Bravo es promou i es difon el Fons d’Art. El president de la Fundació Ave Maria, Julio Molinario, afirma que l'obra d'Arranz-Bravo és molt il·lustrativa d'una nova pintura moderna que engresca pels seus colors i pel gran format. I tenim la sort de tenir la seva obra a un lloc magnífic, el Mercat Vell on aquests quadres grans llueixen molt bé”.

L’exposició ‘Obres de gran format d’Eduard Arranz-Bravo’ es pot visitar al Mercat Vell fins al 3 de juliol. 


Art, cultura i solidaritat units per l’obra d’Arranz-Bravo en la nova edició del Cava Solidari Fundació Ave Maria

Cada any la Fundació Ave Maria encarrega el disseny de l’etiqueta del seu cava solidari a un artista. Enguany l’encarregat del disseny és el reconegut pintor Eduard Arranz-Bravo i per tal de celebrar-ne la col·laboració, la presentació de l’etiqueta s’acompanya de l’exposició amb una selecció d’obres de gran format de l’artista al Mercat Vell.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local