Capital de la Cultura Catalana 2022

L’artista Joan Saló captiva Igualada amb una instal·lació pictòrica al Cementiri Nou

Amb una instal·lació de pintures de gran format, Saló va homenatjar als arquitectes Enric Miralles i Carme Pinós

L’artista Joan Saló captiva Igualada amb una instal·lació pictòrica al Cementiri Nou. EIX

L’artista Joan Saló captiva Igualada amb una instal·lació pictòrica al Cementiri Nou. EIX

Aquest cap de setmana es va poder veure a Igualada per primera vegada l’obra pictòrica de Joan Saló, artista d’origen igualadí establert a Berlín que mai fins ara havia exposat a la seva ciutat natal. Al llarg de tota la tarda de dissabte, un centenar de persones van visitar la capella del Cementiri Nou on Saló presentava una instal·lació de sis pintures monocromes de gran format realitzades per l’ocasió amb el títol Hypnagogia, un homenatge als arquitectes Enric Miralles i Carme Pinós que s’emmarcava dins els actes d’“Igualada, Capital de la Cultura Catalana 2022” i que va comptar amb el suport de la Fundació Enric Miralles.

A l’acte hi van assistir el regidor de cultura de l’Ajuntament d’Igualada, Pere Camps, l’escriptor Eduardo Lago que ha escrit un relat sobre la instal·lació, i el propi artista, Joan Saló. Camps va afirmar que per la ciutat d’Igualada és un honor poder comptar amb dos creadors de la talla de Saló i Lago interactuant amb l’obra d’Enric Miralles.

Per la seva banda, l’escriptor i crític Eduardo Lago, guanyador d’un premi Nadal, va explicar als assistents com ha estat el procés creatiu del llibre que documentarà la intervenció i que es publicarà ben aviat, amb una introducció de la directora de la Fundació Enric Miralles, Benedetta Tagliabue. Lago va definir el Cementiri Nou d’Igualada com un lloc inspirador, misteriós i “únic al món”.

Finalment, l’artista Joan Saló, va agrair a la ciutat d’Igualada l’aposta per la seva obra, que es podrà tornar a veure a partir d’aquest dimecres 22 de juny i fins al 30 de juliol al Museu Comarcal de l’Anoia. L’obra Hypnagogia, tal com es coneix l’estat de transició de la vigília al son, convida l'espectador a reflexionar sobre el cicle de la vida, sobre l’espai i el temps, i construeix un diàleg únic entre l'arquitectura i la pintura.

Joan Saló, (Igualada, 1983) viu i treballa a Berlín. Es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona l'any 2006 i va continuar els seus estudis a l'Academia di Belle Arti de Bolonya, Itàlia. Ha rebut diversos premis i mencions com la Menció d’Honor del premi Liquitex (Londres, 2015), ha estat finalista del “Premi Lissone” (Lissone, 2014), finalista en la “Biennal d’Art Contemporani Català” (2012) i finalista en “Premi de Pintura Guasch Coranty Internacional” (Barcelona, ​​2008). Ha presentat el seu treball en ciutats com Nova York, Berlín, Londres i París i en diverses exposicions internacionals individuals i col·lectives.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!