Festival d'estiu

Sitges s'endinsa en el Festival Jardins de Terramar, una cita imprescindible aquest estiu

Joan Ramon Rodríguez, director del festival, explica que aquesta cinquena edició consolida el Jardins de Terramar com un festival de referència en el territori i un imprescindible de les nits d'estiu

Sitges s'endinsa en el Festival Jardins de Terramar, una cita imprescindible aquest estiu. Jardins de Terramar

Sitges s'endinsa en el Festival Jardins de Terramar, una cita imprescindible aquest estiu. Jardins de Terramar

Els Jardins de Terramar es vesteixen de gala per acollir a partir del 28 de juliol una de les cites imprescindibles del calendari de festivals d'estiu. El Festival Jardins Terramar de Sitges programarà fins al 13 d’agost una tretzena de concerts dels millors artistes i grups del panorama nacional i estatal i una proposta diferents, una obra teatral que estrenarà Carles Sans a Sitges. La cinquena edició del festival arriba amb unes propostes eclèctiques que captiven el públic més divers i que tenen un protagonistes comú, un espai únic al cor històric de Sitges que obre un ventall d'experiències paral·leles a la programació d'artistes.

Joan Manuel Serrat (29 de juliol), el Dúo Dinámico (30 de juliol), Alvaro Soler (31 de juliol), El Pot Petit (3 d’agost), Rosario (4 d’agost), Vanesa Martín (5 d’agost), Stay Homas (6 d’agost), bROTHER iN bAND (7 d’agost), God Save The Queen (11 d’agost) i Hombres G (12 d’agost) són algunes de les propostes més destacades del Jardins de Terramar, que inclourà un any més el cicle ‘Imprescindibles’ de talent local de la comarca vinculat a la música i la dansa.

El cantautor català Joan Dausà inaugurarà el 28 de juliol el festival amb la presentació de les noves cançons del seu darrer treball “Ho Tenim Tot”. Coincidint amb la gira de comiat dels escenaris de Joan Manuel Serrat i en el marc del 150è aniversari de la Societat Recreativa El Retiro, Serrat arribarà a Sitges el 29 de juliol. Joan Manuel Serrat ja acapara el primer “sold out” de la cinquena edició del Festival Jardins de Terramar. El concert al Festival Jardins Terramar de Sitges serà un dels cinc únics concerts que Serrat oferirà aquest estiu a Catalunya.  Un concert que tindrà, a més, una vinculació molt especial amb la celebració del 150è aniversari de la Societat Recreativa El Retiro de Sitges, per l’estreta relació de molts anys entre Joan Manuel Serrat i l’emblemàtica entitat sitgetana, que va començar l’any 1968 amb el primer del total de quinze recitals del Noi del Poble Sec promoguts pel Retiro fins l’any 2006.

Una altra de les veus més rellevants dels últims temps, Rozalén, s’afegeix a la programació del festival el 2 d’agost, en un any, en què  la cantautora combina escenaris a banda i banda de l’oceà amb la seva exitosa gira “El Árbol y el Bosque”. El 8 d’agost actuarà el cantant i compositor Nil Moliner, un dels artistes del moment, per presentar la gira “Nuestra Locura Tour”. I el 13 d’agost, després de 40 anys sobre els escenaris amb la companyia Tricicle, Carles Sans debuta en el teatre de text amb el monòleg, ’Per fi sol!’’, en què repassa anècdotes personals i professionals. Aquest espectacle d’humor del segell La Casa de la Risa, el cicle de comèdia del Grup Balañà que reuneix els millors còmics del panorama nacional, arribarà a Sitges per cloure la cinquena edició del festival d’una manera original i divertida.

El Festival Jardins Terramar vol seguir refermant la seva aportació com a pol d’activitat cultural i econòmica, a més de ser un reclam turístic per a la destinació Sitges. Al 2019 van passar pel festival 25.175 espectadors. L’última edició celebrada al 2021 amb un aforament del 50% es va assolir un total de 14.700 espectadors.  Ara amb la recuperació del 100% de l’aforament, l’organització espera arribar a les 36.000 persones. El Festival vol seguir refermant la seva aportació com a pol d’activitat cultural i econòmica, a més de ser un reclam turístic per a la destinació Sitges. El codirector del festival, Joan Ramon Rodríguez, ha explicat que el claim d’aquest any ‘Inspira Terramar’, reforça la idea de viure el Festival com una experiència d’oci en un entorn natural incomparable.

El 2019, el darrer any que el festival va poder dur-se a terme amb normalitat, es va assolir la xifra de 25.175 espectadors, el 2020 va significar un parèntesi per la suspensió per la pandèmia, i l’any 2021, amb l’aforament reduït en un 50% i restriccions horàries i confinaments, la xifra total va ser de 14.700 espectadors. Enguany, amb la recuperació del 100% de l’aforament, l’expectativa d’assistència de públic s’amplia fins les 33.000 persones.

Programació 2022

28 juliol Joan Dausà “Ho Tenim Tot”
29 juliol Joan Manuel Serrat “El Vicio de Cantar (1966-2022)”
30 juliol Dúo Dinámico “Gira 2022”
31 juliol Alvaro Soler
2 agost Rozalén
3 agost El Pot Petit
4 agost Rosario
5 agost Vanesa Martín
6 agost Stay Homas
7 agost bROTHERS iN bAND “The Very Best Of Dire Straits”
8 agost Nil Moliner “
11 agost God Save The Queen
12 agost Hombres G
13 agost Tricicle presenta Carles Sans a “Per fi sol!”

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!