Micromecenatge

La vilanovina Mar Pawlowsky prepara “Millor la llengua”, un curtmetratge sobre salut sexual per a adolescents

L’equip ha engegat una campanya de micromecenatge Verkami per produir el curt

La vilanovina Mar Pawlowsky prepara “Millor la llengua”, un curtmetratge sobre salut sexual per adolescents. EIX

La vilanovina Mar Pawlowsky prepara “Millor la llengua”, un curtmetratge sobre salut sexual per adolescents. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La vilanovina Mar Pawlowsky escriu i dirigeix “Millor la llengua” un curtmetratge sobre salut sexual per adolescents produït per Amor y Lujo. El curt es troba en preproducció i a través de la campanya de micromecenatge Verkami volen aconseguir donacions per poder produir-lo.

“Millor la llengua” parla sobre la identitat de dues persones que, a través del sexe, pretenen saber qui són. És una història d’estiu que reivindica la infància i el consentiment. Dos preadolescents queden per internet per tenir sexe. Creuen que el seu moment ha arribat, però descobriran que continuen sent molt joves.

La iniciació

El Roc té 13 anys i encara no ho ha fet amb una noia. Amb un noi sí, però no es va sentir bé. Amb el pànic de tornar a viure una experiència sexual dolenta, queda per internet amb la Sara (14), que té molta pressa per estrenar-se. Els dos arriben a una fàbrica derruïda on “ho faran”. El Roc comença a fer-li tocaments tal com ella li diu, però a ella no li agrada i li fa saber. Això sembla que portarà a un conflicte, encara que resulta tot el contrari. Parlar els fa sentir còmodes, lliures i sense pressions; llestos per fer el que realment volen: jugar i menjar llaminadures. 

El curtmetratge compta pel personatge de la Sara amb la Laia Artigas, coneguda pel seu paper en la pel·lícula “Estiu 1993” de Carla Simón. El Roc serà interpretat per Jaume Solà, conegut per la seva interpretació en la sèrie de televisió de TV3 “Com si fos ahir”. Els dos són coneixedors del projecte “Millor la llengua” i ja han començat a treballar amb la directora, Mar Pawlowsky.

El projecte està en fase de preproducció, l’equip necessita tancar el pressupost per poder rodar en les millors condicions possibles durant el mes de setembre. Seguidament, Pawlowsky diu que estaran en la sala d’edició i postproducció durant els pròxims mesos.

L’objectiu és distribuir el curtmetratge en festivals de cinema tant internacionals com nacionals durant el 2023. Però, també en circuits educatius i culturals, on ja compten amb el suport i interès de diferents associacions. Per aconseguir-ho, l’equip té engegada una campanya Verkami, una plataforma de micromecenatge, on es pot fer donacions al projecte a canvi de recompenses.

L’equip ofereix diferents recompenses a totes aquelles persones que vulguin col·laborar en el projecte. L’obsequi depèn de la quantitat de diners que es vulgui/pugui aportar. Per exemple, els materials relacionats directament amb el curtmetratge com és l’enllaç al curt, el “making off”, el guió i les imatges del rodatge perquè es pugui veure els processos que suposen la seva realització. A més, una “totebag” dissenyada per l’Olga Capdevila en la recompensa de 35 euros.

Si l’aportació és més alta, es pot anar a la visualització del curt amb tot l’equip, aparèixer en els crèdits inicials i en el cartell del curt. Per altra banda, com es tracta d’educació social, ofereixen tallers relacionats amb aquestes temàtiques, com xerrades del congrés organitzades per Menstruita, fins a un taller amb la consultora d’intimitat i sexòloga Marta Pujol, entre altres.

Compten amb Lola Clavo per una “masterclass” de 2 hores de duració sobre coordinació d’intimitat, enfocat tant per actors i actrius com per directors i directores que vulguin aprendre a com rodar aquest tipus d’escenes des d’una perspectiva de gènere i respectant la intimitat dels intèrprets. També per equips de producció que vulguin saber més sobre com plantejar rodatges d’escenes sexuals.

Ofereixen una recompensa per les associacions i/o organitzadors que vulguin projectar el curtmetratge i tenir una xerrada amb la directora per conèixer de primera mà el procés de rodar escenes íntimes, el plantejament, la preparació i la importància de la màgia del cinema per generar la sensació d’una relació intima i natural entre dos intèrprets davant d’un equip de professionals que fan possible el rodatge.

El projecte va guanyar el premi Acció Curts de Dones Visuals (associació de dones cineastes catalanes) i el premi Elamedia en Emergente!, de Madrid i compta amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local